vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

damjan-murko, tiar, maja-murko Svet24.si

FOTO: Murku je pomembno, da živi normalno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

MasterChef Njena.si

Žan in Žiga ženskam pokazala, kako se speče ...

Svet

Amnesty International doletela stavka v lastnih vrstah

Deli na:
Amnesty International doletela stavka v lastnih vrstah

Foto: Arhiv Reporterja

Mednarodno organizacijo Amnesty International (AI), ki se po vsem svetu bori za človekove pravice, je včeraj doletel protest lastnih uslužbencev. Ti so se namreč zaradi načrtovanega programa reorganizacije, ki bi lahko vodil v odpuščanje na desetine zaposlenih, odločili za 24-urno stavko.

Kot poročajo tuje tiskovne agencije, so se za stavko odločili predvsem zaposleni na osrednjem sedežu AI v Londonu, ki so člani največjega britanskega sindikata Unite, v manjšem številu pa tudi zaposleni v še najmanj štirih drugih državah.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, želi vodstvo AI več kot 500 zaposlenih, ki trenutno delajo na glavnem sedežu organizacije v Londonu, premestiti na deset regionalnih sedežev na različnih koncih sveta. Na ta način se bo organizacija bolj približala ljudem in krajem, kjer prihaja do najhujših kršitev človekovih pravic, in postala učinkovitejša, zatrjujejo v AI.

Stavkajoči uslužbenci pa delodajalcu očitajo, da je v okviru načrtovane reorganizacije spremenil nekatera pravila glede odpuščanja ter s tem pahnil v negotovost na desetine zaposlenih, ki bodo predvidoma še pred koncem leta ostali brez službe.

To sicer ni prva stavka zaposlenih pri AI, ki obstaja od leta 1961 in ima pisarne v kar 80 državah po vsem svetu, dodaja AFP.

Loading...