Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriško pravosodno ministrstvo bo objavilo Muellerjevo poročilo

Deli na:
Ameriško pravosodno ministrstvo bo objavilo Muellerjevo poročilo

Robert Mueller - Foto: reuters

Ameriško pravosodno ministrstvo bo danes objavilo urejeno preiskovalno poročilo posebnega tožilca Roberta Muellerja o ruskem vpletanju v ameriške volitve leta 2016. Zdaj že nekdanji posebni tožilec Mueller je po preiskavi, ki jo je začel spomladi leta 2017, poročilo na 400 straneh predal 22. marca pravosodnemu ministru Williamu Barru.

Barr je bil zadnje tedne pod hudim pritiskom, naj objavi celotno poročilo. Kot je napovedal pretekli teden, bo objavil urejeno poročilo, kar pomeni, da bodo iz njega odstranili občutljive ali zaupne informacije, ki bi lahko na primer vplivale na druge preiskave, ki še potekajo.

Potem ko je Mueller poročilo predal Barru, je ta objavil kratek povzetek in v njem ugotovil, da kampanja predsednika ZDA Donalda Trumpa ni aktivno sodelovala z Rusi pri napadih na demokratsko kandidatko Hillary Clinton. Glede oviranja pravosodja oziroma preiskave s strani predsednika Trumpa pa Mueller ni potrdil njegove krivde, a ga tudi ni opral krivde.

Trump je že ob objavi povzetka razglasil nedolžnost in zmago ter skupaj s podporniki stopil v ofenzivo proti demokratom.

"Muelerjevo poročilo, ki ga je napisalo 18 jeznih demokratov, ki so tudi Trumpovi sovražniki (in podporniki Clintonove), bi se morali osredotočiti na ljudi, ki so vohunili za mojo kampanjo leta 2016 in ustvarili celotno rusko potegavščino. Ne pozabite, to je zločin," je pred dnevi zapisal na Twitterju.