peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

Ameriško letalstvo preiskuje, zakaj vojaško osebje biva v Trumpovih hotelih

Deli na:
Ameriško letalstvo preiskuje, zakaj vojaško osebje biva v Trumpovih hotelih

Hotel Trump Turnberry na Škotskem. - Foto: Trumphotels.com

Ameriške letalske sile so zaradi nenavadnega porasta pristankov letal blizu objektov v lasti predsednika ZDA Donalda Trumpa in nočitev vojaškega osebja v njegovih hotelih uvedle preiskavo. Samo postanki na majhnem škotskem letališču Prestwick so se od leta 2015 potrojili.

Trump ima v bližini tega letališča v Turnberryju svoje letovišče s hotelom. Letalske sile letališče Prestwick za oskrbo letal z gorivom na dolgih letih uporabljajo od leta 2015, ko je bilo tam skupaj 95 postankov, leta 2016 jih je bilo 145, leta 2017 že 180, leta 2018 je številka narasla na 257, letos pa jih je bilo doslej že 259, od tega 220 nočitev.

Do preiskave prihaja pet mesecev po tistem, ko je prišlo na dan, da je konservativna univerza Liberty pod vodstvom Trumpovega podpornika Jerryja Falwella Pentagonu od Trumpove inavguracije naprej prodala za več kot milijon dolarjev kerozina.

Podpredsednik ZDA Mike Pence je na zadnjem uradnem obisku na Irskem bival na Trumpovem posestvu z igriščem za golf, ki je kakih 200 kilometrov daleč od Dublina. Trump pa namerava prihodnje leto gostiti vrh držav skupine G7 v njegovem hotelu z golf igrišči v Doralu v Miamiju na Floridi.

Trumpovi kritiki trdijo, da predsednikovi objekti ustvarjajo izgubo, Trump pa primanjkljaj polni s tovrstnimi uradnimi vladnimi in vojaškimi viri na plečih davkoplačevalcev.

loading...
Loading...