joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

vila sd levstikova pl1 Reporter.si

»Ukradena« vila za štiri milijone! Razkrivamo ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

alen-šalinović Njena.si

Igralec po ločitvi: 'Razpadel sem tudi sam ...'

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriški obrambni minister znova v bolnišnici, a tokrat tega ni skril pred javnostjo in predsednikom

Deli na:
Ameriški obrambni minister znova v bolnišnici, a tokrat tega ni skril pred javnostjo in predsednikom

Ameriški obrambni minister Lloyd Austin - Foto: Profimedia

Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je zaradi težav z mehurjem znova v bolnišnici, svoja pooblastila pa je prenesel na namestnico Kathleen Hicks, so v nedeljo sporočili iz Pentagona. Bolnišnica Walter Reed v Virginiji, kjer se minister zdravi tudi zaradi raka prostate, je sporočila, da je trenutno na enoti za intenzivno nego.

Da je bil Austin zaradi "nujne težave z mehurjem" sprejet v bolnišnico, je Pentagon sporočil v nedeljo popoldne in dodal, da so o tem obvestili tudi druge visoke predstavnike obrambnega resorja v državi. Le nekaj ur pozneje so v novi izjavi javili, da je minister svoja pooblastila in dolžnosti prenesel na namestnico Kathleen Hicks.

Iz vojaške bolnišnice Walter Reed so kasneje sporočili, da so 70-letnega Austina po preiskavah sprejeli na enoto za intenzivno nego, kjer da je deležen podporne oskrbe in podrobnega nadzora. Težave z mehurjem naj sicer ne bi vplivale na pričakovano polno okrevanje. Njegova prognoza glede zdravljenja raka ostaja odlična, so javili zdravniki.


Kako dolgo bo Austin ostal v bolnišnici, po poročanju tujih tiskovnih agencij ni jasno. Še ta teden naj bi sicer glede na svoj urnik potoval v Bruselj na srečanje obrambnih ministrov držav, podpornic Ukrajine.

Austin je bil sicer decembra lani operiran zaradi raka prostate, januarja pa je bil nato znova hospitaliziran zaradi zapletov ob posegu. Kasneje se je bil primoran zagovarjati, ker o tem ni obvestil najvišjih predstavnikov države, ki so šele tri dni po njegovem januarskem sprejemu v bolnišnico izvedeli, da je resno bolan.

Minuli teden se je na novinarski konferenci zatrdil, da ni nikomur naročil, naj njegov odhod v bolnišnico skrivajo, se pa je obenem opravičil, ker ni poskrbel za ustrezno obveščanje. "Nisem ravnal pravilno," je dejal in dodal, da bi moral predsedniku povedati o diagnozi raka.