EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Sonja Plešnar Odkrito.si

Ljubezen po domače - Sonja se je zlomila!

maribor gw Ekipa24.si

Težavam pa kar NI IN NI VIDETI KONCA, ...

Svet

Ameriški NE tretji dozi pfizerja

Deli na:
Ameriški NE tretji dozi pfizerja

Fotografija je simbolična - Foto: Profimedia

Ministrstvo za zdravje ZDA je po sestanku vladnih strokovnjakov s predstavniki podjetja Pfizer v ponedeljek sporočilo, da tretji odmerek cepiva proti covidu-19 trenutno ni potreben.

Pfizer je prejšnji teden napovedal, da bo uprava za hrano in zdravila (FDA) zaprosil za odobritev tretjega odmerka svojega cepiva proti covidu. FDA in Center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) sta skoraj nemudoma odgovorila, da tretji odmerek za zdaj ni potreben.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v ponedeljek poudarila, da številni po svetu še vedno čakajo na prvi ali drugi odmerek cepiva, zagotavljanje cepiva revnim državam pa bi morala biti prioriteta.

Ministrstvo za zdravje ZDA je po sestanku s Pfizerjem sporočilo, da v tem trenutku cepljeni Američani ne potrebujejo tretjega odmerka. Pfizer je sporočil le, da je bil sestanek produktiven, kmalu pa bodo objavili več podatkov.

"Cepiva zagotavljajo visoko stopnjo zaščite. Vlada bo pripravljena na tretji odmerek, če in ko bo znanost pokazala, da je potreben. Priporočilo FDA in CDC bo prišlo šele po temeljitem pregledu. Uradniki bodo še naprej spremljali podatke in javnost bo o vsem pravočasno obveščena," je sporočilo ministrstvo.

Loading...