mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriški agenti aretirali Madurove privržence na venezuelskem veleposlaništvu v Washingtonu

Deli na:
Ameriški agenti aretirali Madurove privržence na venezuelskem veleposlaništvu v Washingtonu

Foto: Profimedia

Agenti diplomatske varnostne službe State Departmenta so v petek, oboroženi z nalogom zveznega sodišča, v prostorih venezuelskega veleposlaništva v Washingtonu aretirali štiri podpornike predsednika Nicolasa Madura, ki so pred mesecem dni zavzeli poslopje in ga "branili" pred privrženci Juana Guaidoja.

Guaido se je pred meseci razglasil za začasnega predsednika države, ZDA so ga priznale in mu namenile veleposlaništvo, potem ko so prekinile diplomatske odnose z vlado v Caracasu. Madurovi podporniki so pred okoli mesecem dni zavzeli veleposlaništvo in sprva jih je bilo okoli 30, ki so preprečevali vstop privržencem oziroma kasneje tudi Guaidojevim diplomatom na čelu z veleposlanikom Carlosom Vecchiom.

State Department je od zveznega sodnika dobil nalog za aretacije in agenti diplomatske varnostne službe so nato v petek aretirali štiri zadnje privržence Madura, ki so ostali v veleposlaništvu, - 70-letnega Davida Vernona Paula, 64-letnega Kevina Bruca Zeesa, 57-letno Margaret Ann Flowers in 49-letno Adrienne Pine. Obtoženi so oviranja dela diplomatske varnostne službe.

Pred poslopjem veleposlaništva Venezuele v Washingtonu so nenehno potekale demonstracije in policija je morala večkrat posredovati med privrženci Guaidoja in Američani levičarskih prepričanj, ki so izražali podporo venezuelskemu predsedniku.