oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriška prostitutka ubila serijskega morilca, ki je moril prostitutke

Deli na:
Ameriška prostitutka ubila serijskega morilca, ki je moril prostitutke

Foto: Reuters

Prostitutka, ki je opravljala svoj poklic doma v kraju Charleston v ameriški zvezni državi Virginija, je prejšnji teden ubila serijskega morilca, ki je pred tem umoril več njenih kolegic po ZDA. Ženska, identificirana le kot Heather, je napadalcu vzela pištolo in ga z njo ustrelila.

Heather si je 45-letnega Neala Fallsa naročila na svoj dom za spolne usluge preko spletne strani backpage.com. Ko mu je odprla vrata, jo je začel z eno roko daviti, v drugi pa je držal pištolo. Med prerivanjem je prijela za grablje, Falls je odložil pištolo, da bi ji orodje vzel iz rok, Heather pa je to izkoristila, pograbila pištolo ter napadalca ubila.

Policija je v njegovem avtomobilu z registrskimi tablicami iz Oregona našla lopato, velike plastične vrečke za smeti, mačeto, nože, sredstvo za beljenje, neprebojni jopič in seznam desetih prostitutk iz okolice, ki jih je verjetno nameraval obiskati v prihodnje.

Povezali so ga z izginotjem štirih prostitutk iz Las Vegasa, katerih razkosana trupla so našli v Illinoisu. Poteka preiskava, ki ugotavlja, ali je povezan s še drugimi nepojasnjenimi umori po ZDA, zaradi česar analizirajo vzorce DNK.

Prostitutka se je za las izognila smrti. V prerivanju z napadalcem si je poškodovala hrbtenico in izpahnila ramo. V zapor ji ne bo treba, ker so policisti ugotovili, da ga je ubila v samoobrambi.