Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Afero Epstein preiskujejo tudi v Franciji

Deli na:
Afero Epstein preiskujejo tudi v Franciji

Jeffrey Epstein leta 2015. - Foto: Profimedia

Francosko tožilstvo je sporočilo, da je sprožilo preliminarno preiskavo domnevnih primerov spolnega nasilja, povezanega z ameriškim finančnikom Jeffreyjem Espsteinom. Slednjega so sicer sredi meseca našli mrtvega v zaporniški celici.

"Preiskave se bodo osredotočile na morebitne zločine proti francoskim žrtvam na francoskih tleh in v tujini ter osumljence, ki so francoski državljani," je sporočil pariški tožilec Remy Heitz.

Morebitne obtožbe bi lahko vključevale posilstvo in spolne napade na mladoletne, vključno z mlajšimi od 15 let, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili na tožilstvu.

Združenje žrtev spolnih zlorab Innocence En Danger (Nedolžnost v nevarnosti) je sicer ta teden sporočilo, da so prejeli pričanja desetih ljudi o domnevnih spolnih zlorabah mladoletnih v Franciji. Vse domnevne žrtve niso bile Francozi, a so se domnevne zlorabe dogajale na francoskem ozemlju ali pa so jih zakrivili francoski državljani, so navedli v združenju.



Eden od Epsteinovih tesnih prijateljev je bil tudi Jean-Luc Brunel, ustanovitelj znanih modnih agencij Karin Models in MC2 Model Management, ki je bil v preteklosti obtožen posilstva in tudi tega, da je Epsteinu zagotavljal mlada dekleta.

Epstein pa je imel v Parizu tudi manjše stanovanje, v katerem je bil pogosto tudi Brunel. Tik pred aretacijo v ZDA se je Epstein vrnil iz Pariza. Njegove povezave v Franciji so našli tudi ameriški preiskovalci.

Ameriškega bogataša, ki je imel tesne povezave s politiki iz obeh glavnih ameriških strank, so julija v New Yorku obtožili trgovine z mladoletnicami za spolno izkoriščanje in zarote za trgovino z mladoletnicami za spolno izkoriščanje. Sredi avgusta so ga našli mrtvega v njegovi zaporniški celici in potrdili, da je storil samomor.