zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Afera z dizelskimi motorji odnesla šefa Volkswagna Winterkorna

Deli na:
Afera z dizelskimi motorji odnesla šefa Volkswagna Winterkorna

Foto: Reuters

Prvi mož nemškega proizvajalca vozil Volkswagen Martin Winterkorn je odstopil s položaja, so po današnjem kriznem zasedanju izvršnega odbora nadzornega sveta po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz družbe. Winterkorna je s položaja odnesel škandal, povezan z manipulacijami pri merjenju škodljivih izpušnih plinov.

"Šokiran sem nad dogodki v zadnjih dneh. Še posebej sem presunjen, da so bile v skupini Volkswagen možne nepravilnosti takšnih razsežnosti. Volkswagen potrebuje novi začetek - tudi v smislu osebja. S svojim odstopom dajem možnost za ta novi začetek," je v izjavi sporočil Winterkorn.

Afera Volkswagen je izbruhnila v petek, ko je ameriška agencija za zaščito okolja sporočila, da je Volkswagen, največji evropski proizvajalec avtomobilov, na določene dizelske modele svojih vozil nameščal programsko opremo, ki omeji izpuhe škodljivih snovi iz vozil v času uradnega testiranja, med normalno vožnjo pa se izklopi.

Iz Volkswagna so nato sporočili, da so po svetu s spornim programom opremili okoli 11 milijonov dizelskih vozil. Škandal je že sprožil vrsto dodatnih preiskav po vsem svetu, med drugim se obeta tudi v domači Nemčiji. Več državljanov je pri državnem tožilstvu v Braunschweigu podalo tudi kazenske ovadbe.