sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Abdullah Kurdi, oče utopljenega dečka, je tihotapec ljudi

Deli na:
Abdullah Kurdi, oče utopljenega dečka, je tihotapec ljudi

Foto: Reuters

Abdullah Kurdi, oče triletnega sirskega dečka Aylana, katerega mrtvo telo je naplavilo na turški obali, je pravzaprav tihotapec ljudi. Še več. Ravno on je bil tisti, ki je upravljal s čolnom, preden je prišlo do tragedije, poroča avstralski Daily Telegraph, ki se sklicuje na avstralsko televizijski Kanal 10.

V televizijski oddaji Ten Eyewitness News na Kanalu 10 je Zainab Abbas iz Iraka, ki je v tragediji izgubila dva od treh otrok, prek svoje sestrične Lare Tahseen iz Sydneya povedala, da je za vožnjo plačala 10.000 dolarjev in da je s čolnom kot kapetan upravljal Aylanov oče.

»On je bil tihotapec, ja, on je vozil čoln,« je dejala. Ljudje, ki jim je izročila denar, so ji rekli, naj jo vožnja ne skrbi, saj čoln upravlja moški, ki ima s seboj ženo in dva otroka.

Zeinab Abbas, mati preminulih Haidar in Zajnab, je povedala, da je vozil zelo hitro. Celo njegova žena je kričala in ga prosila, naj upočasni čoln.

Zgodba se ujema z informacijami takoj po nesreči, ko so Abdullaha Kurdija našli, kako skriva na obali. Abdullah je sicer do zdaj lagal, da je krmilo čolna prevzel, ko je kapetan skočil v morje in pobegnil.

Avstralija se je ravno zaradi te tragedije odločila, da sprejme 12.000 sirskih beguncev. Uradnega odziva vlade, ali bo odločitev spremenila, še ni.