profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Abdeslam naj bi bil pripravljen sodelovati s francoskimi oblastmi

Deli na:
Abdeslam naj bi bil pripravljen sodelovati s francoskimi oblastmi

Foto: Arhiv Reporterja

Glavni osumljenec za teroristične napade v Parizu novembra lani Salah Abdeslam je pripravljen sodelovati s francoskimi oblasti in si želi, da ga Belgija izroči Franciji, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil njegov odvetnik Cedric Moisse.

26-letnega Abdeslama, ki je veljal za najbolj iskanega moškega v Evropi, so aretirali 18. marca v Bruslju, ko je bil že štiri mesece na begu po novembrskih terorističnih napadih v Parizu, v katerih je umrlo 130 ljudi.

V Belgiji rojenega francoskega državljana Abdeslama je belgijska policija prijela v dramatični policijski akciji v Bruslju. Abdeslam je bil ob prijetju neoborožen, ujeli pa so ga, ko so ga policisti zadeli v nogo. Preiskovalcem je povedal, da se je nameraval razstreliti na stadionu Stade de France v Parizu, a si je v zadnjem trenutku premislil. Po terorističnih napadih v Bruslju z belgijskimi preiskovalci Abdeslam ni več govoril.

Abdeslama povezujejo z vsaj dvema samomorilskima napadalcema v Bruslju, Khalidom El Bakraouijem, ki se je razstrelil na postaji bruseljske podzemne železnice, in Najim Laachraouijem, drugim samomorilskim napadalcem na bruseljskem letališču, ki se je v preteklosti skupaj z Abdeslamom peljal na Madžarsko.

Khalid El Bakraoui je v Bruslju najel stanovanje. V preiskavi po napadih v belgijski prestolnici so v tem stanovanju našli Abdeslamove prstne odtise.

Belgijski zunanji minister Didier Reynders je nedavno dejal, da naj bi Abdeslam načrtoval tudi napade v Bruslju. Drug Abdeslamov odvetnik Sven Mary je minuli teden dejal, da Abdeslam ni vnaprej vedel za napade v Bruslju 22. marca.

Abdeslama so prijeli nekaj dni pred bruseljskimi terorističnimi napadi, v katerih je umrlo 32 ljudi, več kot 300 ljudi je bilo ranjenih.