gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

70 udeležencev parade ponosa v Podgorici varuje 2.000 policistov

Deli na:
70 udeležencev parade ponosa v Podgorici varuje 2.000 policistov

Okoli 70 udeležencev parade ponosa v črnogorski Podgorici varuje 2.000 policistov, poročajo Vijesti. Kar je nekajkrat manj, kot so pričakovali organizatorji.

Posebne policijske enote z ostrostrelci so na vseh zgradbah, kjer hodijo udeleženci. Mesto preletava helikopter, policija je okoli trase pohoda naredila pet varnostnih prstanov. Po poročanju medijev, je vsaj polovica udeležencev homoseksualnih aktivistov iz Hrvaške in Srbije.

Sicer je črnogorska cerkev proti paradi ponosa. V javnem pismu so zapisali, da to ni poziv k nasilju, ampak poziv v razumu in slogi. Vzporedno s parado ponosa je tudi shod za družinske vrednote.

Srbski Blic je v včerajšnji reportaži iz Podgorice poročal, da Črnogorce parada ponosa ne zanima, da pa jih moti, ker bodo udeleženci „zaščiteni kot beli medvedi“.

Ne čutim potrebo, da bi to komentiral. Mi ne bomo sodelovali in nas ta parada ne zanima. Mediji posvečajo temu preveč pozornosti, pa ima Črna gora bolj večje težave, kot pa je parada,“ je novinarju povedal Ivan Raičević, natakar kavarne Uniqo, in dodal, da je med prebivalci še vedno glavna tema pogovorov poraz črnogorske reprezentance proti Moldaviji.

Po poročanju črnogorskih medijev se je policija spopadla z okoli 150 nasprotnikov parade, uporabniki Twitterja pa javljajo, da so policisti vrgli solzivec v skupino otrok, ki se je zbrala pri spomeniku Sv. Petra Cetinjskega.