Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zveza borcev v četrtek na Titovem trgu v Kopru pripravlja miting resnice. Bodo udeleženci dobili tudi elektriko in sendviče?

Deli na:
Zveza borcev v četrtek na Titovem trgu v Kopru pripravlja miting resnice. Bodo udeleženci dobili tudi elektriko in sendviče?

Foto: Bobo

Zaradi nedavnega intervjuja novinarja TVS Jožeta Možine z zgodovinarjem Jožetom Dežmanom, predsednikom vladne komisije za ureditev prikritih grobišč, območna organizacija ZZB NOB v Kopru pripravlja protestni shod proti javni televiziji, ki bo v četrtek ob 18. uri na Titovem trgu v Kopru.

Kot so zapisali na letaku, jim je dovolj »potvarjanja zgodovine, širjenja laži o NOB, sovražnega govora, vse večjega hujskaštva, razdvajanja slovenskega naroda.«

Zaradi intervjuja je z odprtim pismom generalnemu direktorju RTVS Igorju Kaduncu že protestiral predsednik zveze borcev Tit Turnšek, ki očitno ni zadovoljen z njegovim mlačnim odgovorom, v katerem ni niti zaščitil svojega novinarja, a hkrati tudi ni ukrepal proti njemu.

»Toda bistvo našega poziva vam, ki ste objektivno odgovorni za potvarjanje zgodovine in žalitve na RTV, je javno opravičilo in ukinitev žaljivih oddaj Možine,« je v zadnjem odprtem pismu zahteval Turnšek.

Očitno bo novinarjevo glavo zahtevala tudi množica, ki se bo v četrtek zbrala na Titovem trgu v Kopru. Mislili smo, da so časi jogurtnih revolucij in mitingov resnice, kot so pred 30 leti potekali ob ustju Save in Donave, že mimo. Pa niso. Morda pa bodo tudi v Kopru delili elektriko in sendviče.