stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Župan in njegova ekipa: Fištravec odvzel del pooblastil vodji kabineta in direktorju uprave

Deli na:
Župan in njegova ekipa: Fištravec odvzel del pooblastil vodji kabineta in direktorju uprave

Foto: Bobo

Mariborski župan Andrej Fištravec se je danes vendarle odločil ukrepati v zvezi z ravnanjem njegovih najožjih sodelavcev glede primera vodje kabineta Marjete Krištofič Jamnik, ki naj bi na lastno pest uničila del dokumentacije pri enem od javnih naročil. Začasno je njej, pa tudi direktorju mestne uprave Damjanu Lahu, odvzel del pooblastil.

Kot je sporočil, je skupaj s pravnim pooblaščencem občine, odvetniško pisarno Zečevič, v ponedeljek opravil nekaj razgovorov z zaposlenimi. Pogovoril se je tudi z v. d. direktorja mestne uprave in nato s pooblaščencem, po izteku dopusta podžupanje Melite Petelin pa se namerava pogovoriti še z njo.

Fištravec je na današnjem kolegiju sodelavce obvestil, da je na osnovi doslej zbranih informacij od srede naprej in ves čas vodenja postopka s strani pooblaščenca Krištofič Jamnikovi in njeni sodelavki Maruški Dvoršak prepovedal sodelovati v postopkih javnega naročanja, vodja kabineta pa do nadaljnjega ne sme biti niti odredbodajalka za proračunske postavke na področju, ki zadeva župana in njegov kabinet.

Za ta čas je mariborski župan tudi preklical kadrovsko pooblastilo Lahu, ko bodo znane ugotovitve pooblaščenca in njegovi predlogi ukrepov, pa bo poskrbel za zagotovitev zakonitega delovanja občine in zaščito integritete zaposlenih.

Za domnevno sporno ravnanje Krištofič Jamnikove je Fištravec izvedel kar na četrtkovi seji, ko je o tem direktorja mestne uprave Damjana Laha povprašal opozicijski svetnik Željko Vogrin. Ta je informacije potrdil in povedal, da je visoki uslužbenki mestne uprave že izrekel opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, hkrati pa so jo kazensko ovadili. Ovadbo je brez njegove vednosti in čeprav je bil sam prisoten podpisala podžupanja, ki je trenutno na dopustu.

Krištofič Jamnikova naj bi po poročanju Večera pri obdelavi naročila posla s podjetjem Press Clipping odstranila del pripomb, ki jih je k dokumentaciji podal občinski urad za finance. Vrednost naročila je bila 19.600 evrov, kar je nekaj pod zakonsko vrednostjo 20.000 evrov, pri kateri mora biti podjetje izbrano s postopkom javnega razpisa.