UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

pogacar Ekipa24.si

Bo Tadej Pogačar tekmoval na olimpijskih igrah? ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

tadej pogacar tour pm Ekipa24.si

Premalo? Ravno prav? Koliko je na Touru zaslužil ...

Slovenija

Zmage po enotah

Deli na:

Slovenska demokratska stranka (SDS) je slavila v petih od osmih volilnih enot s sedežem v Kranju, Celju, Novem mestu, Mariboru in na Ptuju. Neuradni zmagovalci letošnjih volitev Socialni demokrati (SD) pa so prvo mesto dosegli v treh volilnih enotah. Najboljši rezultat so dosegli v Postojni, Ljubljani-Center in Ljubljani-Bežigrad.

Slovenska demokratska stranka (SDS) je slavila v petih od osmih volilnih enot s sedežem v Kranju, Celju, Novem mestu, Mariboru in na Ptuju. Neuradni zmagovalci letošnjih volitev Socialni demokrati (SD) pa so prvo mesto dosegli v treh volilnih enotah. Najboljši rezultat so dosegli v Postojni, Ljubljani-Center in Ljubljani-Bežigrad.

V prvi volilni enoti Kranj sta po neuradnih delnih izidih Državne volilne komisije na letošnjih volitvah po štiri poslance dobili SDS in SD. Z enim poslancem jim sledijo stranke Zares, LDS in DeSUS. Pred štirimi leti je bilo razmerje tukaj nekoliko drugačno, saj je SDS iz te volilne enote imela pet poslancev, LDS tri, Združena lista socialnih demokratov (ZLSD), Nova Slovenija (NSi) in Slovenska ljudska stranka (SLS) pa po enega.

Pet poslancev iz druge volilne enote s sedežem v Postojni je po letošnjih volitvah iz vrst SD, trije prihajajo iz SDS. Po enega predstavnika iz druge volilne enote pa imajo Zares, DeSUS in SNS. Pred štirimi leti je imela SDS iz te volilne enote tri poslance, LDS in ZLSD po dva, NSi, SLS, SNS in DeSUS po enega.

V tretji volilni enoti Ljubljana-Center je SD pridobil pet poslancev, SDS tri, Zares dva, LDS pa enega. V preteklem mandatu je štiri poslance iz tretje volilne enote imela SDS, sledila je LDS s tremi, ZLSD z dvema, NSi in SLS pa sta dobili vsaka po enega poslanca.

V četrti volilni enoti Ljubljana-Bežigrad imata letos po štiri poslance SD in SDS, po enega pa Zares, DeSUS in SLS+SMS. Po volitvah 2004 sta štiri poslance iz te enote imeli SDS in LDS. ZLSD, NSi in SNS pa so imele po enega poslanca s tega območja.

V peti volilni enoti s sedežem v Celju je zmagala SDS, ki ima zdaj štiri poslance, SD je dobil tri, po enega pa DeSUS, Zares, SLS+SMS in SNS. Pred štirimi leti so bili na Celjskem po trije poslanci iz vrst SDS in LDS. Stranke ZLSD, NSi, SLS, SNS in DeSUS so imele po enega poslanca.

Šesta volilna enota s središčem v Novem mestu je dala tri poslance SDS in SD. Zares, DeSUS, SNS, SLS+SMS in LDS so dobili vsak svojega poslanca. Pred štirimi leti sta imeli SDS in LDS po tri poslance. ZLSD, NSi, SLS, SNS in DeSUS so imeli po enega.

V sedmi volilni enoti s sedežem v Mariboru sta bili najboljši SDS in SD, ki imata po tri poslance. Zares, DeSUS, SNS, SLS+SMS in LDS pa po enega. Pred štirimi leti sta SDS in LDS imeli tri poslance. ZLSD, NSi, SLS, SNS in DeSUS pa po enega.

V osmi volilni enoti s središčem na Ptuju je največ glasov dobila SDS, tako da ima s tega območja štiri poslance. SD ima dva, Zares, DeSUS, SNS, SLS+SMS in LDS pa po enega poslanca. Pred štirimi leti sta SDS in LDS imeli tri poslance, NSi dva, ZLSD, SNS in SLS po enega.