20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zmaga slovenskih letalcev v Oberstdorfu

Deli na:
Zmaga slovenskih letalcev v Oberstdorfu

Foto: Reuters

Na ekipni tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev v poletih v Oberstdorfu so odpovedali finalno serijo, tako da je obveljal vrstni red po prvi. Zmagala je slovenska četverica Peter Prevc, Robi Kranjec, Jurij Tepeš in Jure Šinkovec. Slovenija je s 732,5 točke za sedem desetink ugnala Avstrijo, tretja je bila Norveška.

V slovenski ekipi je najdlje, kar 225,5 metra, kar bi bil izenačen rekord skakalnice, poletel Peter Prevc, a je po doskoku grdo padel in si poškodoval ramo.

Kljub nesrečnemu dogodku je slovenska ekipa zadržala trenutno drugo mesto po tretji skupini skakalcev. V zadnji seriji je nato nastopil še Robert Kranjec, odneslo ga je do 209 metrov. Ker je Gregor Schlierenzauer kot zadnji Avstrijec nato poletel le 170,5 metra, so Slovenci prišli v vodstvo, pred Avstrijci so imeli sicer vsega 0,7 točke prednosti. Po zadnjem skoku Norvežanov (Andres Bardal je skočil 201 meter) pa je bilo jasno, da bodo Slovenci prvo serijo končali na prvem mestu. Vodstvo tekmovanja je nato tekmo zaradi slabih razmer in močnega sneženja prekinilo in končalo, obveljali so rezultati po polovici tekme. Tako so slovenski skakalci prvič v zgodovini slavili na ekipni tekmi svetovnega pokala.

Prevca je po padcu obšla slabost, zaradi česar so ga še pred koncem prve serije na nosilih odnesli iz arene in odpeljali v bolnišnico. "Za Petra še nimam informacij, ker je šel v bolnišnico 25 kilometrov stran," o zdravstvenem stanju mladega tekmovalca še ni mogel nič natančnega povedati trener Goran Janus. "Čestitke fantom. Prva zmaga ekipno, to gre v zgodovino. Je pa seveda nekaj grenkega priokusa, ker Petra ni bilo na razglasitvi. Upamo samo, da bo z njim vse v redu," pa je dejal o velikem uspehu.

Prva slovenska skakalca Jurij Tepeš in Jure Šinkovec sta poletela do 218 in 189,5 metra.