Revija Reporter
Slovenija

Zloraba oblasti v primeru Sirca Ahmada Šamija

Jože Biščak

26. nov. 2017 20:00

Deli na:

Ahmad Šami

Bobo

Sirec Ahmad Šamaj je mislil, da se bo z ovijanjem v rjuho in valjanjem po tleh izognil deportaciji. Ko mu to s pomagači iz parlamenta ni uspelo, je nenadoma zbolel in se zdravi zaradi psihičnih težav.

»Iščem pravnega junaka, ki mi bo razložil, kako lahko vlada intervenira v pravnomočno in izvršljivo odločbo sodišča v zaključenem postopku oziroma na kakšni podlagi lahko ponovno začne postopek. Kdorkoli?« se je na tviterju o primeru Sirca Ahmada Šamija vprašal Aljuš Pertinač, dolgoletni član SD, ki je članstvo v stranki zamrznil.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kaj o primeru Šami meni nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjan M. Zupančič; kako sta poslanca Miha Kordiš in Jan Škoberne zlorabila oblast; kako je imel Šami možnost, da bi na Hrvaškem zaprosil za azil in našel pravno pot, da se vrne v Slovenijo; o prepričanju levičarjev, da lahko v Sloveniji lahko ulica premaga pravno državo; zakaj je Šami najbrž pljunil v lastno skledo; je bil primer Šami Cerarju podtaknjen?