vesolje Svet24.si

Pred nami je september 2024: Mesec sprememb in ...

cg_koruza_1 Svet24.si

Ko je Denis Hrga odprl na videz lep storž, je ...

FIART-40-GENIUS-1800x1080 Necenzurirano

Šef javnega podjetja, ki kopiči nepremičnine, ...

saga bitenc1 Reporter.si

Največji podjetnik med zdravniki prodaja svojo ...

primož roglič (3) Ekipa24.si

Ste videli, kaj je ta norec Roglič izjavil po ...

natalija-bratkovič - naslovna slika 1 Njena.si

Natalija: Starša sta moja največja kritika

riera 1 Ekipa24.si

Na vprašanje o Menalu Riera ostro nad novinarja: ...

Slovenija

»Zlato padalo« ministrice za zdravje: bo Valentina Prevolnik Rupel šla za gospo veleposlanico v sončni Madrid?

Deli na:
»Zlato padalo« ministrice za zdravje: bo Valentina Prevolnik Rupel šla za gospo veleposlanico v sončni Madrid?

Valentina Prevolnik Rupel in Tadej Rupel v Londonu leta 2019. - Foto: Mediaspeed

Na prvi pogled deluje, kot da ji je vseeno za ves svet, toda ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je znala poskrbeti za svoje interese, ko je pristala na to, da bo prevzela najzahtevnejši ministrski resor …

Ni iskanje najprimernejšega kandidata za obrambnega ministra edina skrb premierja Roberta Goloba v naslednjih mesecih. Težave se obetajo tudi z anemično ministrico za zdravje, ki se bo očitno zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov zaradi zdaj že pol leta trajajoče zdravniške stavke.

Ministrica, ki ne mara zdravnikov

Valentina Prevolnik Rupel deluje, kot da ji je čisto vseeno, če zdravniki stavkajo še dve leti, zaradi tega pa umre 2500 pacientov. Na njenem obrazu ne bosta našli sočutja za zdravniški ceh, ki ga ministrica menda dejansko ne prenaša najbolje. Pri tem ima srečo, saj tudi premier Golob ni znan kot ljubitelj zdravništva.

Prevolnik Ruplova morda deluje povsem apatično in nezainteresirano za okolico, še posebej državno zdravstvo, vendar je doslej znala poskrbeti za svoje interese. Pacienti morda niso njena največja skrb, se je pa s premierjem po naših informacijah že lani pogodila, da ne bo odstopila pred koncem mandata vlade, če v zameno dobi »zlato padalo«.

Sinekura v Madridu

In sicer je to zagotovljena sinekura v Madridu, kamor je vlada napotila njenega soproga Tadeja Rupla (sicer sorodnika nekdanjega zunanjega ministra Dimitrija Rupla), kar pomeni, da se mu Valentina Prevolnik Rupel vsaj teoretično od jeseni dalje lahko kadarkoli pridruži v vlogi gospe veleposlanice.

Zakaj je ravno Tadej Rupel dobil »sončni« Madrid, ki velja za bolj priljubljeno veleposlaniško pozicijo, hkrati pa ni delovno zahteven, pojasnjuje naš dolgoletni vir iz Mladike: takšen naj bi bil dogovor med ministrico in premierjem. Če Prevolnik Ruplova zagrize v zdravstveni resor, bo dobil njen soprog Rim ali Madrid …

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24