dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

rihanna dom Odkrito.si

FOTO: To je dom slavne pevke

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Slovenija

Živimo v policijski državi? Državljan pokazal sredinec parlamentu, policisti naj bi mu sledili v garažo in zagrozili: "Hodite po tankem ledu!"

Deli na:
Živimo v policijski državi? Državljan pokazal sredinec parlamentu, policisti naj bi mu sledili v garažo in zagrozili: "Hodite po tankem ledu!"

Foto: Twitter

Slovenski državljan je zaradi nestrinjanja z oblastjo ob vožnji mimo parlamenta skozi okno avta iztegni roko in proti stavbi pokazal sredinec in se znašel v policijskem postopku, pravijo v Pravni mreži za varstvo demokracije.

"Včeraj smo pomagali sestaviti pritožbo zoper delo policistov državljanu, ki je zaradi nestrinjanja z oblastjo ob vožnji mimo parlamenta skozi okno avta iztegni roko in proti stavbi pokazal sredinec, nato pa odpeljal v garažno hišo in odšel v trgovino," na Twitterju piše Pravna mreža za varstvo demokracije.

"Ko se je čez 15 minut vrnil, so ga ob avtu čakali 3 policisti, ki naj bi dobili prijavo, da se je nekdo peljal mimo DZ in kazal sredinec. Priznal je, da je bil on in jim pojasnil zakaj. Ker po izvedenem postopku niso našli pravne podlage za kaznovanje, so postopek zaključili. Policisti so mu izrekli so opozorilo z besedami: 'Hodite po tankem ledu, naslednjič se ne bo tako enostavno končalo.' Takšno nepotrebno policijsko zastraševanje pomeni grob poseg v svobodo izražanja iz 39. člena ustave," so v Pravni mreži opisali dogajanje.

Objavili so tudi pritožbo zoper delo policistov, ki jim državljan očita tudi, da se niso legitimirali.

Loading...