stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Živimo v policijski državi? Državljan pokazal sredinec parlamentu, policisti naj bi mu sledili v garažo in zagrozili: "Hodite po tankem ledu!"

Deli na:
Živimo v policijski državi? Državljan pokazal sredinec parlamentu, policisti naj bi mu sledili v garažo in zagrozili: "Hodite po tankem ledu!"

Foto: Twitter

Slovenski državljan je zaradi nestrinjanja z oblastjo ob vožnji mimo parlamenta skozi okno avta iztegni roko in proti stavbi pokazal sredinec in se znašel v policijskem postopku, pravijo v Pravni mreži za varstvo demokracije.

"Včeraj smo pomagali sestaviti pritožbo zoper delo policistov državljanu, ki je zaradi nestrinjanja z oblastjo ob vožnji mimo parlamenta skozi okno avta iztegni roko in proti stavbi pokazal sredinec, nato pa odpeljal v garažno hišo in odšel v trgovino," na Twitterju piše Pravna mreža za varstvo demokracije.

"Ko se je čez 15 minut vrnil, so ga ob avtu čakali 3 policisti, ki naj bi dobili prijavo, da se je nekdo peljal mimo DZ in kazal sredinec. Priznal je, da je bil on in jim pojasnil zakaj. Ker po izvedenem postopku niso našli pravne podlage za kaznovanje, so postopek zaključili. Policisti so mu izrekli so opozorilo z besedami: 'Hodite po tankem ledu, naslednjič se ne bo tako enostavno končalo.' Takšno nepotrebno policijsko zastraševanje pomeni grob poseg v svobodo izražanja iz 39. člena ustave," so v Pravni mreži opisali dogajanje.

Objavili so tudi pritožbo zoper delo policistov, ki jim državljan očita tudi, da se niso legitimirali.