Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Žiga Vavpotič: Kako so govorečega Toma prodali Kitajcem

Deli na:
Žiga Vavpotič: Kako so govorečega Toma prodali Kitajcem

Žiga Vavpotič - Foto: Primož Lavre

Kitajci so zelo zahtevni lastniki, to, da so na čelo svoje korporacije Outfit7 postavili mladega menedžerja Žigo Vavpotiča, je veliko priznanje.

Lastniki družbe so postali na začetku letošnjega leta, ko so jo za milijardo dolarjev kupili od najbogatejših Slovencev Ize in Sama Logina in manjših solastnikov. Multinacionalka je najbolj znana po zabavni aplikaciji za pametne telefone Talking Tom (Govoreči maček Tom) in njenih nadgradnjah. Vavpotič pravi, da imajo ljudje množico dobrih idej, tudi izjemnih, toda mnogo večji izziv je njihova realizacija. Ko ga mladi (čez nekaj dni dopolnil 33 let) sprašujejo, kaj je lastnost, na katero stavi, jim odvrne – odgovornost. Šali se, da je doma na Cipru in v letalih.

Od februarja letos ste predsednik upravnega odbora multinacionalke Outfit7, ki sta jo Iza in Samo Login z drugimi slovenskimi lastniki na začetku leta prodala kitajski korporaciji Zhejiang Jinke Entertainment Culture. Kako je delati s Kitajci?



Družbo Outfit7 Limited je konec leta 2016 kupila družba United Luck, ki združuje različne azijske vlagatelje. Delo z njimi temelji na medsebojnim spoštovanju. Je zanimivo, drugačno in predvsem nikoli dolgočasno. V zelo kratkem času smo se drug od drugega naučili veliko. Naredili pa smo tudi velik korak k povezovanju Vzhoda in Zahoda.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Vavpotič razkrije nov rekorden dosežek svojega podjetja; izpostavi razliko med pristnimi srečanji s prijatelji in stiki po skypu; meni, da smo Slovenci veliki individualisti, ki bi lahko veliko dosegli, če bi stopili skupaj; pove, koliko ljudi je Outfit7 zaposlil v letošnjem letu; razmišlja o pomanjkanju meritokracije v slovenskem prostoru.