blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

Žiga Vavpotič: Kako so govorečega Toma prodali Kitajcem

Deli na:
Žiga Vavpotič: Kako so govorečega Toma prodali Kitajcem

Foto: Primož Lavre - Žiga Vavpotič

Kitajci so zelo zahtevni lastniki, to, da so na čelo svoje korporacije Outfit7 postavili mladega menedžerja Žigo Vavpotiča, je veliko priznanje.

Lastniki družbe so postali na začetku letošnjega leta, ko so jo za milijardo dolarjev kupili od najbogatejših Slovencev Ize in Sama Logina in manjših solastnikov. Multinacionalka je najbolj znana po zabavni aplikaciji za pametne telefone Talking Tom (Govoreči maček Tom) in njenih nadgradnjah. Vavpotič pravi, da imajo ljudje množico dobrih idej, tudi izjemnih, toda mnogo večji izziv je njihova realizacija. Ko ga mladi (čez nekaj dni dopolnil 33 let) sprašujejo, kaj je lastnost, na katero stavi, jim odvrne – odgovornost. Šali se, da je doma na Cipru in v letalih.

Od februarja letos ste predsednik upravnega odbora multinacionalke Outfit7, ki sta jo Iza in Samo Login z drugimi slovenskimi lastniki na začetku leta prodala kitajski korporaciji Zhejiang Jinke Entertainment Culture. Kako je delati s Kitajci?

Družbo Outfit7 Limited je konec leta 2016 kupila družba United Luck, ki združuje različne azijske vlagatelje. Delo z njimi temelji na medsebojnim spoštovanju. Je zanimivo, drugačno in predvsem nikoli dolgočasno. V zelo kratkem času smo se drug od drugega naučili veliko. Naredili pa smo tudi velik korak k povezovanju Vzhoda in Zahoda.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Vavpotič razkrije nov rekorden dosežek svojega podjetja; izpostavi razliko med pristnimi srečanji s prijatelji in stiki po skypu; meni, da smo Slovenci veliki individualisti, ki bi lahko veliko dosegli, če bi stopili skupaj; pove, koliko ljudi je Outfit7 zaposlil v letošnjem letu; razmišlja o pomanjkanju meritokracije v slovenskem prostoru.