favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zidarju naj bi znova operirali hrbtenico

Deli na:

Prvi mož SCT in eden od obtožencev v zadevi Čista lopata Ivan Zidar se danes ni pojavil na posebni obravnavi na ljubljanskem okrožnem sodišču, saj naj bi mu neuradno v četrtek znova operirali hrbtenico. Zaenkrat ni jasno, kdaj se bo zopet pojavil pred sodnico Vesno Podjed.

Prvi mož SCT in eden od obtožencev v zadevi Čista lopata Ivan Zidar se danes ni pojavil na posebni obravnavi na ljubljanskem okrožnem sodišču, saj naj bi mu neuradno v četrtek znova operirali hrbtenico. Zaenkrat ni jasno, kdaj se bo zopet pojavil pred sodnico Vesno Podjed.

Kot je za STA pojasnil eden od Zidarjevih zagovornikov Boštjan Penko, je bil Zidar v četrtek hospitaliziran na nevrološki kliniki, po neuradnih informacijah pa naj bi bil tudi že operiran.

Na vprašanje, kdaj se bo Zidar lahko znova udeležil nadaljevanja glavne obravnave, je Penko pojasnil, da je "težko predvideti, saj je zdravljenje negotovo".

Po Penkovih besedah je mnenje nevrološke klinike tudi popolnoma v nasprotju z mnenjem sodnega izvedenca medicinske stroke Boštjana Koritnika, ki je minuli teden zatrdil, da je Zidar sposoben udeležbe na sojenju.

"Njegovo ravnanje je po našem mnenju v nasprotju s temeljnimi načeli stroke ter izvedensko in zdravniško etiko," je ocenil Penko.

Glede nekaterih napovedi, da naj bi Koritnika prijavili zdravniški zbornici ali proti njemu vložili kazensko ovadbo, je pojasnil, da "razmišljajo o vseh ukrepih, ki so na voljo, saj ocenjujejo, da takšna oseba ne more biti sodni izvedenec".

Ortoped Koritnik je pred tednom dni trdil, da je Zidar, ki je na sodišče prišel v spremstvu bolničarja, sposoben udeležbe na sojenju, le da bi vsako uro potreboval 10 ali 15 minut odmora. Pri tem ga po trditvah obrambe sploh ni pregledal.

Takrat je Koritnik pojasnil, da je bil Zidar operiran sredi februarja, slab mesec kasneje je odšel v zdravilišče, a je bil že teden pred odhodom v zdravilišče popolnoma samostojen in da ga je sam videl na sprehodu v parku ob pomoči bergle. Zidar mu je odvrnil, da v bolnišnici ni mogel sam hoditi, ko pa je poskusil, je padel, ter da komaj sedi v sodni dvorani.

Zidarja je sodnica Vesna Podjed v času njegove odsotnosti zaradi prve operacije hrbtenice začasno izločila iz postopka. V času, ko je bil izločen iz postopka, je Podjedova prebrala nekatere listinske dokaze, ki naj bi mu jih danes na posebni obravnavi ponovno prebrali.

Ob 12. uri se nadaljuje obravnava in branje novih dokaznih listin.