nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zidarjevi poljubčki in tolarji za Helenco

Deli na:

Nasmeh Helene Blagne je bil vreden poljubčka in sponzorstva direktorja SCT Ivana Zidarja. Slovenski davkopačevalci so posredno pomagali plačevati njene nastope na zabavah šefa SCT, še danes pa ima prva dama slovenske estrade dobre zveze - njen koncert v Stožicah ji je sponzorirala razvpita Hypo Alpe-Adria-Bank.

Nasmeh Helene Blagne je bil vreden poljubčka in sponzorstva direktorja SCT Ivana Zidarja. Slovenski davkopačevalci so posredno pomagali plačevati njene nastope na zabavah šefa SCT, še danes pa ima prva dama slovenske estrade dobre zveze - njen koncert v Stožicah ji je sponzorirala razvpita Hypo Alpe-Adria-Bank.

Ko je bila Helena Blagne najljubša pevka Ivana Zidarja, so slovenski davkopačevalci pomagali plačevati njene nastope na zabavah šefa SCT. S svojim grlenim glasom je najbolj znana gospodinja med slovenskimi pevkami znala očarati najbolj vlivne politike ter z njimi povezane direktorje.

Direktor SCT Ivan Zidar je postal celo njen glavni sponzor v času gradnje slovenskega avtocestnega križa, kar seveda ne pomeni nič drugega, kot da je denar slovenskih davkoplačevalcev posredno končal v nedrjih Helene Blagne.

Z ljudmi, ki imajo dovolj denarja pod palcem, je povezan tudi njen zadnji koncert v Stožicah. Glavni sponzor je bila namreč avstrijska banka Hypo Alpe-Adria-Bank; njeno vodstvo je zakupilo VIP-ložo, med uslužbence banke pa naj bi bilo razdeljenih kar 500 vstopnic, česar nam na banki niso želeli potrditi, ker naj bi bile podrobnosti sponzorske pogodbe skrbno varovana poslovna skrivnost.

Sicer pa naj bi bil glavni razlog, da podprejo »enega izmed največjih glasbenih spektaklov v letošnjem letu«, ki je vseboval tudi dobrodelni del, ocena, da je ta projekt vreden podpore: »Gre za ekskluzivni mednarodni dogodek, ki ga je podprla tudi matična banka in ki lahko prinese dodano vrednost našim strankam v Sloveniji kot tudi širše in zaposlenim.«

Da je koncert dobil oznako mednarodnega dogodka, je seveda zelo povezano z nastopom Dunajskih dečkov. Ti so skupaj s štirimi tenoristi v resnici reševali koncert slovenske operno-pop dive Helen Blagne Zaman, prav zaradi Dunajskih dečkov pa se je koncerta udeležil avstrijski veleposlanik.

Obiskovalci izjemno slabo ozvočene dvorane, zaradi česar se je v ozadju slišal odmev, kar pomeni, da so poslušalci slišali posamezno pesem z nekajsekundno zamudo, se niso pritoževali nad pevkinimi pevskimi sposobnostmi, saj naj bi dobro prepletala operni in pop stil, pri čemer se ji šteje tudi v dobro, da je pela v živo, so pa povsem upravičeno pričakovali, da bo pevka na svojem koncertu vendarle imela večjo težo kot njeni gostje, a se to žal ni zgodilo. Več kot polovico dve uri dolgega koncerta, ki je bil zaradi povsem nepotrebnega in kar iznenada napovedanega petnajstminutnega odmora še toliko krajši, so peli le Dunajski dečki.

Starejša, a čedalje mlajša
Že kmalu potem, ko je bila s pomočjo viličarja dvignjena na oder, kjer se je prikazala v dolgi beli obleki, pod katero je bil viden korzet, da je bila povsem stisnjena v pasu, je začela le rahlo poplesavati sem ter tja in prepevati najbolj znane avtorske pesmi z Melodij morja in sonca, medtem ko niti v začetku niti potem ni zapela nobene nove. Tako je potrdila, da kljub vsej lepotni preobrazbi ne zmore skočiti iz svoje preverjene pevske kože.

Zdelo se je, kot da je rahlo naveličana in da ji je zmanjkalo nekdanje vroče energije, kar so nekateri opravičili z dolgotrajnimi pripravami na koncert. Publiko je poskušala ogreti z odlaganjem kosov zgornjih kosov oblačil. Tako je imela na sebi čedalje manj, a še vedno dovolj za diskretnost.

Ali se je prav zaradi manjka strastne želje po slačenju in petju odločila, da bodo novinarji s fotografi lahko prisotni le ob petju dveh njenih pesmi, ali pa je bilo to bolj povezano s strahom, da bi morda vendarle odkrili kakšno lepotno pomanjkljivost? Te namreč vse od časov, ko si je dala operirati prevelik nos, vztrajno izginjajo, do nenavadne pevkine preobrazbe pa je očitno prišlo prav pred koncertom. Tako se obiskovalci koncerta, ki so jo lahko opazovali bolj od blizu, nikakor niso mogli načuditi, kako je mogoče, da je vedno starejša pevka po videzu čedalje mlajša, celo bolj kot takrat, ko je bila njena pevska kariera še v polnem razcvetu.

VEČ V TISKANI IZDAJI