Revija Reporter
Slovenija

Zidanšek: V čigavo korist poslanci nasprotujejo Zakonu o tujcih?

Reporter

26. jan. 2017 17:30 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Z resno kritiko in vse večjim dvomom gledam na tiste poslance, ki nasprotujejo Zakonu o tujcih, pravi predsednik SLS MArko Zidanšek.

Objavljamo izjavo SLS:

Mag. Zidanšek: V čigavo korist odločajo tisti poslanci, ki nasprotujejo Zakonu o tujcih? Očitno ne v korist slovenskih državljanov!

V SLS pozdravljamo predlog sprememb Zakona o tujcih, ki ga je po nujnem postopku vložila Vlada dr. Mira Cerarja, zlasti v luči prizadevanj za zaščito slovenskih državljanov in državne meje. Da je to nujno, smo v SLS že pred časom med prvimi opozorili najprej s shodom proti neučinkoviti in škodljivi migrantski politiki ter kasneje še z javno tribuno »Slovenija in migrantska kriza«. Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: »Žal precej pozno, pa vendar še vedno pravočasno, so naša prizadevanja naletela na posluh tudi znotraj Vlade. Vse večja tveganja zaradi krhkega sporazuma EU s Turčijo in povečanega števila ilegalnih migracij postajajo resna fizična in finančna grožnja naši državi. Zato tudi pozdravljam napore notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar, ki je procesno zagotovila, da je šel zakon v zadnji fazi pospešeno skozi zakonodajni postopek. Hkrati pa z resno kritiko in vse večjim dvomom gledam na tiste poslance v slovenskem parlamentu, ki temu nasprotujejo.«