Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zevnikova na čelu Dela

Deli na:

Upravni odbor družbe Delo je na današnji seji za novo predsednico upravnega odbora imenoval Marjeto Zevnik. Pooblastila za operativno vodenje družbe je začasno prenesel na dosedanjo izvršno direktorico za poslovne zadeve Mojco Jazbinšek, so sporočili iz Dela.

Predlog za novega glavnega izvršnega direktorja bo predvidoma do konca avgusta podala kadrovska komisija, sestavljena iz predstavnikov medijske stroke, zaposlenih in lastnikov.

"Družba Delo ne želi biti več medijska tema, ampak še naprej družba, ki izdaja verodostojne, kredibilne in kakovostne medije," so še zapisali v sporočil za javnost.

Upravni odbor - v katerem so poleg Zevnikove in Jazbinškove še nekdanji predsednik uprave družbe Peter Puhan, izvršni direktor za medije Darijan Košir, ki je tudi odgovorni urednik časnika Delo, in neizvršni član upravnega odbora Brane Piano - je novo predsednico izbral potem, ko je skupščina družbe minulo sredo z mesta predsednice upravnega odbora družbe razrešila Andrijano Starina Kosem in v upravni odbor imenovala še Zevnikovo, ki prihaja iz pravne službe v Pivovarni Union.

Starina Kosem je vodenje Dela od Puhana prevzela po prehodu na enotirno upravljanje. Velja za eno najtesnejših sodelavcev nekdanjega predsednika uprave Pivovarne Laško in večinskega lastnika podjetij okrog Laškega, kamor sodi tudi Delo, Boška Šrota. Šrot je 23. julija odstopil z mesta generalnega direktorja Pivovarne Laško, nadzorniki os njegov odstop sprejeli, na čelo družbe pa so imenovali Dušana Zorka.