mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Žerjav: Zaskrbljen sem, če gre za politično motiviran rop

Deli na:
Žerjav: Zaskrbljen sem, če gre za politično motiviran rop

Foto: Bobo

Vlom v avtomobil predsednika SLS Radovana Žerjava med sobotnim sestankom predsednikov desnosredinskih strank preiskuje tudi policija. Zaenkrat ne kaže, da bi imel dogodek politično motivirano ozadje, pač pa naj bi šlo za običajen vlom, so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, Žerjav pa vseeno izraža skrb.

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA potrdili, da so so dobili prijavo in obravnavali vlom v osebni avtomobil, obvestila o dogodku pa še zbirajo. Neznani storilci so razbili steklo na Žerjavovem avtomobilu in iz njega odtujili nekaj predmetov in gotovine. Okoliščine dogodka sicer zaenkrat ne kažejo, da bi imel vlom kakšno politično motivirano ozadje, so še pojasnili na policiji.

Žerjav za komentar ni bil dosegljiv, je pa na socialnem omrežju Twitter zapisal: "Nisem zaskrbljen, če gre za rop, ki se lahko zgodi vsakemu od nas. Sem pa zaskrbljen, če gre za politično motiviran rop kot posledico politične nestrpnosti do nekoga, ki politično razmišlja drugače kot on sam."
 
Vlom se je sicer zgodil med sestankom predsedniki strank SDS, Lista Virant, SLS in NSi, ki je potekal v gostišču v okolici Ljubljane. Kot je za spletni Žurnal24 povedal očividec, se je do avtomobila pripeljala "mularija", nek fant pa naj bi skočil iz zadnjega sedeža in z močnim predmetom udaril po voznikovi šipi. Nato je skočil nazaj v avto, nakar so se odpeljali stran, je še povedal očividec.