pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ženo je zalotil z drugim in nanj streljal; otrok pa v sosednji sobi

Deli na:
Ženo je zalotil z drugim in nanj streljal; otrok pa v sosednji sobi

Poškodovanih ni bilo. - Foto: Bobo

Poskus umora v Kidričevem prejšnji teden je zagrešil 47-letnik, ko je ob prihodu domov zalotil svojo ženo z drugim moškim.

V svojem stanovanju je s pištolo streljal na 47-letnega znanca, ki je bil tam z njegovo ženo. K sreči nihče ni bil poškodovan. Strelcu, ki je zdaj v priporu, grozi do 30 let zapora.

Kot je v včerajšnji izjavi za medije povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda, se je med vpletenimi najprej vnel prepir, nato pa je mož izvlekel orožje in streljal proti prav tako 47-letniku, ki je bil v njegovem stanovanju z njegovo ženo.

"Zgolj naključju je pripisati, da ga ni zadel in pri tem tudi resno poškodoval. Po prepiru se je umaknil proti izhodu, izstrelil še en naboj in takoj zatem pobegnil," je pojasnil Munda. V sosednji sobi se je nahajal tudi njun štiriletni otrok.


Dogodek se je zgodil v noči z 8. na 9. februar, kriminalisti pa so strelca po intenzivni iskalni akciji izsledili dopoldne v Lovrencu na Dravskem polju. "Po krajšem sledenju oziroma vožnji za njim smo ga uspeli ustaviti na Ptujski gori, kjer je bil aretiran," je povedal Munda.

Osumljenec se aretaciji ni upiral. Pri njem so našli pištolo, s katero je streljal, v njegovem avtomobilu pa še naboje. Za takšno orožje osumljeni ni imel ustreznega dovoljenja.

Po zbranih dokazih je bil v soboto s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Kot so ugotovili kriminalisti, je bil motiv kaznivega dejanja maščevanje zaradi ljubosumja. Zakonca sta bila sicer že dlje časa v sporu, tudi nasilne narave, in sta se razhajala. Moža je policija že obravnavala zaradi kaznivih dejanj nasilne narave, a doslej ne družinskega nasilja.