ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Že prvi dan testiranja šolskega osebja odkrili kar 278 okužb!

Deli na:
Že prvi dan testiranja šolskega osebja odkrili kar 278 okužb!

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V prvem dnevu testiranja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju so okužbo s koronavirusom potrdili pri 278 osebah. Do 21. ure so sicer opravili 20.673 hitrih testov, ki so zabeleženi v Centralnem registru podatkov o pacientih. Delež pozitivnih testov je 1,3-odstoten, so sporočili iz ministrstva za zdravje.

V torek se bodo testirali še nekateri zaposleni. Premier Janez Janša pa je popoldne na Twitterju zapisal, da je v okoljih, kjer je odstotek okužb večji, potrebna dodatna previdnost.

Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so se namreč pred torkovim odprtjem vrtcev in šol za učence prve triade včeraj množično testirali. Negativen test na koronavirus je pogoj za vračanje v šole in vrtce. Šolniki bodo morali testiranje ponoviti vsakih sedem dni. Učitelji, ki se ne bodo testirali, pa ne bodo mogli v živo izvajati pouka.

Vrtci in šole se v torek odpirajo v regijah z boljšo epidemiološko sliko. Na odprtje se pripravljajo vzgojno-izobraževalni zavodi v osrednjeslovenski regiji, gorenjski, primorsko-notranjski, obalno-kraški, koroški, podravski, pomurski, savinjski in zasavski regiji.

V šolske klopi se sicer vrača nekaj več kot 53.000 učencev prvih treh razredov, v vrtce pa skoraj 75.000 otrok. Otroci s posebnimi potrebami so pouk začeli pred dobrimi tremi tedni.