Revija Reporter
Slovenija

Zdravniška zbornica o zdravniku Vladimirju Pirnatu, ki na facebooku širi nepreverjene informacije

Nenad Glücks
4 2.705

26. jan. 2021 6:00

Deli na:

Ravnanje zdravnika Vladimirja Pirnata bo obravnaval odbor za pravno-etična vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije.

RTV Slovenija

Pred časom smo na Zdravniško zbornico Slovenije naslovili vprašanje, ali bodo ukrepali zoper zdravnika internista Vladimirja Pirnata, ker na svojem facebook profilu objavlja številne zapise in posnetke, v katerih različni ljudje svarijo pred cepljenjem zoper covid-19.

Vsebina teh objav je, češ da cepiva niso varna, da je cepivo zoper covid-19 prevara, da povzroča hude stranske učinke, da je cepljenje na sploh največji greh zoper človeštvo…

Glede na to, da gre za početje, ki je v nasprotju s prizadevanju medicinske stroke, da bi epidemijo covid-19 zajezili s čim bolj množičnim cepljenjem, nas je zanimalo tudi, ali gre pri Pirnatu za kršenje kodeksa zdravniške etike.

Pri zdravniški zbornici pravijo, da so primer Pirnat obravnavali na odboru za etična vprašanja. Ta je sklenil, da »ne podpira širjenje nepreverjenih informacij v zvezi z epidemijo covid-19«. Dodali so, da je na vse trditve in vprašanja v zvezi z ravnanjem zdravnika Pirnata odgovoril že imunolog prof. dr. Alojz Ihan. Slednji je seveda Pirnata »poučil«, pri čemer je dal internistu vedeti, da se ta na omenjeno področje pač očitno premalo spozna.