nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zdaj se je oglasil še Golobičev Pavel Gantar: vlada naj ustavi Gašpar Gašparja

Deli na:
Zdaj se je oglasil še Golobičev Pavel Gantar: vlada naj ustavi Gašpar Gašparja

Foto: Primož Lavre

Pritisnite na nadzorni svet Luke Koper, da takoj prekine postopek imenovanja predsednika uprave in ga ponovi, in preprečite politično kadrovanje v družbi, je stranka zares pozvala premierko Alenko Bratušek in vlado, naj ustavi imenovanje Gašpar Gašpar Mišiča na čelo koprske družbe.

Javni poziv Vladi Republike Slovenije

Spoštovana predsednica Vlade Republike Slovenije,
cenjene članice in člani vlade,

neusmiljen politični boj med dvema kandidatoma, ki imata politično zaledje v dveh koalicijskih strankah – Pozitivni Sloveniji in Socialnih demokratih, za mesto predsednika uprave Luke Koper morate takoj ustaviti. Kot vlada ste odgovorni za upravljanje z javnim premoženjem in zastopanje javnega interesa. Vaša naloga je, da prek organov, ki izvršujejo lastniško funkcijo, zagotovite transparenten, odgovoren in ekonomsko učinkovit način upravljanja s premoženjem.

Žal je bila prva napaka že storjena s političnim kadrovanjem pri sestavi nadzornega sveta Luke Koper. Logična posledica politične sestave nadzornega sveta je bila seveda odločitev, da h kandidaturi za mesto predsednika uprave Luke Koper povabi samo tri kandidate in tako omeji konkurenco, kar odpira pot za imenovanje politično dovolj podprtega kandidata.

Pozivamo, da prek ustreznih organov in postopkov vplivate na nadzorni svet Luke Koper, da takoj prekine postopek imenovanja in ga ponovi. Morebitnega izgovora, da bi s tem posegli v avtonomijo odločanja nadzornega sveta, ne moremo sprejeti, saj njegovi člani nosijo prepoznaven politični odtis. Nadzorni svet naj po razveljaviti sedanjega postopka pripravi novega z mednarodnim razpisom ter jasnimi in vnaprej znanimi merili ter razpisnimi pogoji za imenovanje.
 
Obenem pa vas želimo tudi opozoriti, da se morate odločno soočiti in spopasti z nelegitimnimi pridobitniškimi interesi, ki se pod krinko »interesov lokalne skupnosti« vključujejo v postopek izbire predsednika uprave Luke Koper.

Lep pozdrav.
dr. Pavel Gantar
predsednik Zares-socialno liberalni