palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zavlačevanje tožilke Tamare Gregorčič: Kdaj bodo zaslišali Toneta Krkoviča?

Deli na:
Zavlačevanje tožilke Tamare Gregorčič: Kdaj bodo zaslišali Toneta Krkoviča?

Foto: Bobo

Na ljubljanskem tožilstvu pod vodstvom Tamare Gregorčič se že pol leta izogibajo zaslišanju Toneta Krkoviča v zvezi z očitki na njegov račun.

Pred tremi meseci smo poročali o nesmiselnem postopku na okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani pod vodstvom Tamare Gregorčič v zvezi z anonimnim pismom z očitki o mučenjih in likvidacijah v hiši brigadirja Toneta Krkoviča na Kočevskem. S tožilstva so že konec julija na parlament naslovili dopis, da so prejeli pismo, podpisano s »pošteni državljani Slovenije«, v katerem piše, da naj bi se v hiši g. Krkoviča, današnji gostilni Pri grofu, dogajala mučenja in likvidacije. Tožilce je zanimalo, ali so morda v parlamentu opravili pogovor v zvezi s tem z nekdanjim pripadnikom brigade Moris Mitjo Kunstljem, ki naj bi imel podatke o tem.

Seveda so jim iz parlamenta presenečeno odgovorili, da o tem ne vedo nič. Toda še bolj nerazumno je nadaljnje ravnanje na tožilstvu, kjer vse do zdaj (torej več kot pet mesecev po njihovem poizvedovanju) policiji še niso naročili zaslišanja Krkoviča o tem, kaj naj bi se dogajalo v njegovi hiši. Krkovič, ki je trenutno na prestajanju zaporne kazni v zadevi Patria, se sprašuje, zakaj ne, po odvetniku je od tožilstva že zahteval informacije, v kateri fazi je postopek, ki ga sicer vodi tožilka Alenka Jesenko. Tudi mi smo na ljubljansko tožilstvo naslovili več vprašanj: ali je tožilstvo postopek ustavilo, če ga je, iz katerega razloga. Če ne, v kateri fazi je postopek zdaj.

Vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorčič pravi, da tožilska odločitev še ni bila sprejeta in da »je zadeva v proučitvi pri pristojni okrožni državni tožilki.« In to po več kot petih mesecih, odkar so začeli očitke »preučevati«!? Ker gre za nedopustno zavlačevanje absurdnega postopka, v katerem je zgolj na podlagi anonimke žrtev tožilcev brigadir Krkovič, smo od generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja zahtevali pojasnilo, ali bo odredil strokovni nadzor nad delom tožilke Alenke Jesenko. Odgovor Fišerja pričakujemo v kratkem.