sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zavarovana škoda bo po oceni Zavarovalnice Triglav dosegla osem milijonov evrov

Deli na:
Zavarovana škoda bo po oceni Zavarovalnice Triglav dosegla osem milijonov evrov

Foto: Bobo

Zavarovalnica Triglav na osnovi preliminarne ocene škodnih zahtevkov zaradi poplav ocenjuje, da bo zavarovana škoda za zavarovalnico znašala okoli osem milijonov evrov, kar pa ne bo pomembneje vplivalo na poslovanje družbe. Medtem pa v Zavarovalnici Maribor pojasnjujejo, da je o višini škode v tem trenutku še preuranjeno govoriti.

V Zavarovalnici Triglav zaradi poplav pričakujejo več kot 5500 prijav škodnih primerov. Doslej so sicer prejeli 700 prijav škode, na prizadeta območja Slovenije pa so poslali okrepljene ekipe cenilcev, ki obiskujejo zavarovance in ocenjujejo nastalo škodo.

Čeprav za prijavo škode velja tridnevni rok po njenem nastanku, v primeru tovrstnih nesreč zavarovancem svetujejo, naj s prijavo ne hitijo, saj bo zavarovalnica upoštevala tudi prijave, ki jih bo prejela po tem roku. Oškodovanci naj pred prijavo škode preverijo ustreznost zavarovalne zaščite oziroma zavarovano kritje na svojih zavarovalnih policah.

Zavarovalnica ob tem opozarja lastnike poplavljenih motornih vozil, da v teh primerih ne zaganjajo motorjev vozila, enako pa velja tudi za elektronske naprave. K popravilu motornih vozil je treba pristopiti po prijavi škode zavarovalnici na osnovi navodil, ki jih bo oškodovancem posredoval cenilec. "Sanacije elektronskih naprav pa se lotite na osnovi navodil, ki jih boste prejeli od pooblaščenega servisa," so še dodali.



V Zavarovalnici Maribor pa so pojasnili, da so, takoj, ko je bilo to mogoče, začeli s popisovanjem in ocenjevanjem škode, ki je nastala po neurjih in poplavah, ki so Slovenijo prizadela v preteklih dnevih. "Naši cenilci škodo še ocenjujejo, zato je o višini škode v tem trenutku še preuranjeno govoriti, saj vsi zavarovanci nastale škode še niso prijavili," so dodali.

Zavarovancem, ki so zaradi obilnega deževja in nastalih poplav utrpeli škodo na premoženju, pa svetujejo, da čim prej, ko je to mogoče, izčrpajo vodo iz poplavljenih prostorov, saj v nasprotnem primeru cenilec zavarovalnice ne more opraviti ogleda in oceniti višine škode.

V zavarovalnici Adriatic Slovenica so že v četrtek ocenili, da bo število prijav škode njihovih zavarovancev, ki je nastala v neurju, preseglo 300, sama škoda pa 450.000 evrov.