Revija Reporter
Slovenija

Zaušnica za Rajka Geriča: zavržena njegova ovadba Goloba

M. M.

17. okt. 2024 20:56 Osveženo: 20:58 / 17. 10. 2024

Deli na:

Karierna pot Rajka Geriča je tesno povezana z zamenjavami oblasti in Urošem Urbanijo, enim od ključnih medijskih operativcev SDS.

Si. R.

Tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo, ki jo je lani predsednika vlade Roberta Goloba na policijo vložil Rajko Gerič, nekdanji urednik na Televiziji Slovenija.

Gerič je premierja ovadil zaradi izjave v Odmevih Televizije Slovenija, ko je Golob povedal, da čisti »janšizem« na policiji in na RTV Slovenija.

Ob izjavah predsednika vlade, ki prizna, da je z vodstvom dogovorjen o čiščenju »janšistov in janšizma«, se »počutim diskriminirano in zgroženo, da nekdo s pozicije moči napoveduje čiščenje javnega zavoda na podlagi politične pripadnosti ali opredeljenosti zaposlenih,« je ovadbo utemeljeval Gerič, ki je menil, da je Golob s svojimi besedami ustavo, kazenski zakonik in zakon o delovnih razmerjih.

Tožilstvo se z njim očitno ni strinjalo - po poročanju Dela je kakšno leto dni po vložitvi ovadbe na policijo ovadbo ovrglo. Gerič je medtem zapustil javno RTV in je zdaj svetovalec predsednice računskega sodišča Jane Ahčin.