Revija Reporter
Slovenija

Zastoji in kilometrske kolone na cestah

STA

30. jul. 2017 12:10 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Prometna nesreča

STA (slika je simbolična)

Ob višku poletne sezone je na cestah po Sloveniji povečan promet, ponekod nastajajo zastoji.

Za prestop slovensko-hrvaške meje je trenutno najdaljša čakalna doba na mejnih prehodih Dragonja in Gruškovje, in sicer eno uro za vstop v Slovenijo. Gneča je tudi na vzhodni ljubljanski obvoznici ter na primorski avtocesti.

Na vzhodni ljubljanski obvoznici in štajerski avtocesti je od Bizovika proti Sneberju kolona vozil dolga do štiri kilometre, kažejo podatki prometno-informacijskega centra za državne ceste. Obvoz je možen prek severne ljubljanske obvoznice in krožišča Tomačevo do Črnuč in Šentjakoba.

Upočasnjen promet je na primorski avtocesti med počivališčem Studenec in Brezovico proti Ljubljani, zato se tam potovalni čas podaljša za od deset do 15 minut.

Poleg mejnih prehodov Dragonja in Gruškovje je po zadnjih podatkih policije daljša čakalna doba za prestop slovensko-hrvaške meje tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Starod, Jelšane in Metlika, kjer je treba za vstop v Slovenijo čakati od 20 do 45 minut. Za izstop iz Slovenije pa je trenutno najdaljša čakalna doba na mejnih prehodih Metlika in Starod, in sicer od 20 do 30 minut.

Po podatkih hrvaškega avtokluba HAK je na hrvaški strani zastoj proti mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje dolg od dva do tri kilometre.

Na prometno-informacijskem centru gost promet z zastoji v popoldanskem času pričakujejo predvsem proti notranjosti Slovenije in pred predorom Karavanke proti Avstriji.