markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Zasedba pivovare

Deli na:

Potem ko se je pred dnevi Pivovarna Laško odločila, da bo likvidirala svojo hčerinsko družbo Jadransko pivovaro Split, so danes dopoldne delavci te tovarne prevzeli nadzor nad pivovarno in pregnali vodstvo družbe, poročajo hrvaški mediji.

Potem ko se je pred dnevi Pivovarna Laško odločila, da bo likvidirala svojo hčerinsko družbo Jadransko pivovaro Split, so danes dopoldne delavci te tovarne prevzeli nadzor nad pivovarno in pregnali vodstvo družbe, poročajo hrvaški mediji.

Jadranska pivovara se zaradi slabih rezultatov že več mesecev ubada s finančnimi težavami, vprašljiva so bila tudi izplačila plač, kljub temu pa pa se za družbo po pisanju spletnega časnika Bankamagazin zanima družba König Ludwig Internationa, lastnik blagovne znamke piva Kaltenberg, ki ga po licenci varijo v Splitu. Kljub temu, da omenjena bavarska družba naj ne bi bila edini interesent, se je Pivovarna Laško odločila, da bo pivovarno zaprla, s čimer se 160 zaposlenih ne strinja.

Po pisanju Slobodne Dalmacije je direktor Jadranske pivovare Tomaž Udrih pred dnevi odšel v Slovenijo, družbo pa vodi hrvaški management. Ti naj bi po besedah predsednika sindikata v družbi Daria Sliškovića "stopili na stran zaposlenih".

Zaposleni zahtevajo stečaj družbe, s čimer bi se ohranila delovna mesta in premoženje družbe, poudarja Slišković. Ob tem je dodal, da je stečaj boljši od likvidacije. Zaposleni poudarjajo, da je Jadranska pivovara povečala proizvodnjo piva kaltenberg za 10 odstotkov, kar dokazuje, da je preživetje mogoče in da jih želi večinski lastnik uničiti.

Kot je znano, so Laščani 99-odstotni lastnik Jadranske pivovare, družbo pa so kupili leta 2000. Pivovarna Laško je konec lanskega leta ukinila proizvodnjo piva zlatorog, od takrat pa se v splitski družbi vari samo pivo kaltenberg, ki je v lasti bavarske družbe König Ludwig International.