bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

Omar Naber Odkrito.si

Omar Naber - Letos se mu bo zgodilo nekaj ...

Adam Delius Ekipa24.si

Oglasil se je Delius! Tu je novi trener in njegova...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zasedba pivovare

Deli na:

Potem ko se je pred dnevi Pivovarna Laško odločila, da bo likvidirala svojo hčerinsko družbo Jadransko pivovaro Split, so danes dopoldne delavci te tovarne prevzeli nadzor nad pivovarno in pregnali vodstvo družbe, poročajo hrvaški mediji.

Potem ko se je pred dnevi Pivovarna Laško odločila, da bo likvidirala svojo hčerinsko družbo Jadransko pivovaro Split, so danes dopoldne delavci te tovarne prevzeli nadzor nad pivovarno in pregnali vodstvo družbe, poročajo hrvaški mediji.

Jadranska pivovara se zaradi slabih rezultatov že več mesecev ubada s finančnimi težavami, vprašljiva so bila tudi izplačila plač, kljub temu pa pa se za družbo po pisanju spletnega časnika Bankamagazin zanima družba König Ludwig Internationa, lastnik blagovne znamke piva Kaltenberg, ki ga po licenci varijo v Splitu. Kljub temu, da omenjena bavarska družba naj ne bi bila edini interesent, se je Pivovarna Laško odločila, da bo pivovarno zaprla, s čimer se 160 zaposlenih ne strinja.

Po pisanju Slobodne Dalmacije je direktor Jadranske pivovare Tomaž Udrih pred dnevi odšel v Slovenijo, družbo pa vodi hrvaški management. Ti naj bi po besedah predsednika sindikata v družbi Daria Sliškovića "stopili na stran zaposlenih".

Zaposleni zahtevajo stečaj družbe, s čimer bi se ohranila delovna mesta in premoženje družbe, poudarja Slišković. Ob tem je dodal, da je stečaj boljši od likvidacije. Zaposleni poudarjajo, da je Jadranska pivovara povečala proizvodnjo piva kaltenberg za 10 odstotkov, kar dokazuje, da je preživetje mogoče in da jih želi večinski lastnik uničiti.

Kot je znano, so Laščani 99-odstotni lastnik Jadranske pivovare, družbo pa so kupili leta 2000. Pivovarna Laško je konec lanskega leta ukinila proizvodnjo piva zlatorog, od takrat pa se v splitski družbi vari samo pivo kaltenberg, ki je v lasti bavarske družbe König Ludwig International.