stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi zemeljskih plazov in poplavljenih vozišč težave v prometu

Deli na:
Zaradi zemeljskih plazov in poplavljenih vozišč težave v prometu

Foto: Bobo

Nočno deževje povzroča preglavice tudi v prometu. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi zemeljskih plazov in poplavljenega vozišča zaprtih kar nekaj cest, ponekod je promet oviran. Uprava za zaščito in reševanje poroča o plazovih, predvsem v Posavju.

Zaradi večje količine vode na vozišču je promet oviran na dolenjski avtocesti pred počivališčem Podsmreka proti Ljubljani. Zaradi večje količine kamenja na vozišču je v Posavju zaprta glavna cesta Zidani most-Hrastnik, v Zidanem mostu pri železniški postaji, zaprte so tudi ceste, Laško-Rimske-Toplice, Litija-Zagorje, Suhadol-Zidani most, Sevnica-Planina pri Orešju, Mokronog-Boštanj, Breg-Sevnica-Brestanica ter Bizeljsko-mejni prehod Orešje.

Na Dolenjskem so zaprte ceste Zameško-Kostanjevica, Šentjernej-Križaj v Dolnji Prekopi, Križaj-Podbočje-Šutna v Podbočju, Čatež ob Savi-Mokrice in Krmačina-Drašiči-Metlika.

V Pomurju so zaprte ceste Tešanovci-Moravske Toplice, Mačkovci-Stanjevci, Grad-Kuzma, Dolič-Kuzma, Kobilje-Dobrovnik, lokalna cesta Murski Vrh-Hrastje-Mota, lokalna cesta Boračeva-Janžev Vrh, Počehova-Zgornja Kungota in Zgornja Ščavnica-Dražen vrh.

Zaprte so tudi ceste Pragerska obvoznica pri Šikolah, Draženci-Podlehnik Gruškovje pri Podlehniku, Mestinje-Golobinjek pri Sodni vasi, Poljčane-Majšperk pri Koritnem, Majšperk-Jurovci pri Stogovcih in lokalna cesta Mestinje-Lemberg.

Zaprta je cesta Ljubljana-Polhov Gradec pri Logu pri Polhovem Gradcu in cesta Ruta-Pesek med Lovrencem na Pohorju in Roglo.

Zaradi močnega deževja na območju občine Šmarje pri Jelšah je po 2. uri zjutraj na več krajih v občini prišlo do obsežnejših poplav. V središču mesta je začel poplavljati šmarski potok. Zalite so kleti in pritlični prostori stanovanjskih objektov v Slomškovi in Kolodvorski ulici, na Aškerčevem trgu in na drugih posameznih lokacijah.

Poplavljena sta bila tudi dva objekta v Šentvidu pri Grobelnem, kjer sta se sprožila tudi dva zemeljska plazova. Informacije o posledicah močnega deževja in poplav gasilci in občinski štab civilne zaščite sproti zbirajo. Voda medtem upada, so sporočili s šmarske občine.

Aktivirane so bile gasilske enote, župan, poveljnik in štab civilne zaščite ter občinske službe. Gasilci in občinske službe na terenu črpajo vodo iz objektov, čistijo javne površine, kanale, rešetke, cestišča in opravljajo druga potrebna reševalna dela.

V poplavi prizadeti občani lahko posledice danes do 12. ure sporočijo na občinsko telefonsko številko 03 81 71 618, po tem času pa na številko 112.