Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi plaže pred najdražjim portoroškim hotelom so Občino Piran obiskali kriminalisti

Deli na:
Zaradi plaže pred najdražjim portoroškim hotelom so Občino Piran obiskali kriminalisti

Hotel Kempinski Palace Portorož - Foto: Bobo

Kriminalisti danes v prostorih Občine Piran in občinskega komunalnega podjetja Okolje Piran opravljajo hišno preiskavo. Preiskujejo sume zlorabe položaja pri oddaji centralnega dela plaže lastnikom hotela Kempinski Palace v najem, so povedali v Okolju Piran.

"Sodelovanje s kriminalisti poteka z namenom, da se morebitne nepravilnosti dejansko dokažejo ali ovržejo, zelo korektno in zavzeto. Zaradi poteka preiskave vam ne moremo v danem trenutku posredovati dodatnih informacij," so zapisali na občini.

Iz Okolja Piran so sporočili, da kriminalisti Nacionalnega preiskovanega urada v podjetju izvajajo hišno preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

"Kriminalisti ugotavljajo morebitne nepravilnosti pri oddaji centralnega dela plaže Portorož družbi Hotel Palace Portorož. Direktor podjetja Gašpar Gašpar Mišič pri pridobivanju poslovne dokumentacije s policisti korektno sodeluje," so zapisali in napovedali, da bo lahko uprava Okolja Piran rezultate preiskave komentirala po zaključku preiskave.

Okolje Piran je novembra lani plažo pred restavracijami Paco, Jadro in Cacao v Portorožu za 20 let oddalo Hotelu Kempinski Palace Portorož in njegovi lastnici, družbi MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića.

Okolje Piran je del plaže oddalo prek javnega razpisa, ki je bil objavljen oktobra lani. Glede na razpis gre za nekaj manj kot 2200 kvadratnih metrov površine, predviden pa je 20-letni najem z možnostjo podaljšanja za 10 let. Najnižja letna najemnina je bila določena v višini okoli 18.400 evrov brez DDV, kar v 20 letih pomeni skupno 368.000 evrov brez davka.