Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ker je pisateljsko društvo udarilo po Janši, je iz DSP izstopil Janko Kos

Deli na:
Ker je pisateljsko društvo udarilo po Janši, je iz DSP izstopil Janko Kos

Janko Kos - Foto: Bobo

Zaradi ukrepa predsednika vlade Janeza Janše, da preko vladnega urada za komuniciranje prepove javno nastopati nekaterim funkcionarjem vlade, pisatelji ne bodo sodelovali ob dogodkih načrtovanih za trideseto obletnico slovenske osamosvojitve. S tem se ne strinja akademik Janko Kos, ki je izstopil iz Društva slovenskih pisateljev.

Predsednik vlade je po besedah upravnega odbora DSP »tako ali tako prevzel vse vzvode oblasti. Ne gre samo za vodenje države, pač pa jo zapira v kletko enoumja. Postal je edini govorec resnice o stanju v državi na vseh področjih. S tem je zamajal temelj demokracije – do svobode govora in pravice državljanov do pravih informacij.«

Izjava upravnega odbora je pred dnevi pripravila akademika dr. Janko Kos - zadnja leta je bil dejaven v Zboru za republiko -, k izstopu iz DSP. Na naše vprašanje o razlogih za izstop nam je predsednik društva Dušan Merc pojasnil, da izstopne izjave ni prebral, ker pisma ni odprl, je pa Kos odstop napovedal že v pismu pred tem. »Z izstopom se bo seznanil upravni odbor. Turboletnost zdajšnjih časov pač,« je na kratko ravnanje Kosa komentiral Merc.

»Prav smo storili tisti, ki smo pred leti izstopili iz te samodestruktivne pisateljske ladje /Društva slovenskih pisateljev/, ki je bila pred 30 leti konstruktivna ledolomilka samostojne države. Saj lahko zdaj na svojih čolnih samozavestno, veselo in ponosno praznujemo ta veličastni jubilej. Naj živi samostojna Slovenija! Naj preživi vse sovražne valove sedanjosti in prihodnosti! Čestitke in zahvala VSEM, ki so z nami lomili in talili led slovenske Zime!« pa je, kot poroča portal Demokracija, spodbujen z omenjeno izjavo pisateljskega društva, zapisal pesnik Tone Kuntner.