zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi intervjuja za Reporter ministrica za kulturo na raportu pri premieru Cerarju

Deli na:
Zaradi intervjuja za Reporter ministrica za kulturo na raportu pri premieru Cerarju

Foto: Bobo

Bodo ministrico za kulturo odnesli rudarji in ne kulturniki, se na naslovnici sprašuje Dnevnik, potem ko je predsednik vlade z njo opravil »zelo oster pogovor« - Razlog nejevolje je njeno upiranje izvrševanja sklepa prejšnje in sedanje vlade o idrijskem rudniku pa tudi javne kritike na njegov račun.

Cerar je ogorčen, ker je v Reporterju kritizirala delo drugih ministrov in predsednika vlade. Naj spomnimo, da je Bizjak Mlakarjeva v našem tedniku (št. 14, 4. april) v daljšem intervjuju dejala, da ni konstruktivnega sodelovanja z ministrstvi, ki bi morala sodelovati pri iskanju rešitev in pri tem izpostavila ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, za finance in za infrastrukturo. Ta so se »v nasprotju z zadolžitvijo po sklepih vlade nekonstruktivno usmerila predvsem v zavračanje predlogov ministrstva za kulturo«. Za ministrico za kulturo je sklep prejšnje vlade »pravzaprav aktualni prispevek k 'slovenski blaznosti' in zahteva, dostojna Butnskale, po kateri naj bi kulturni javni zavod in s tem ministrstvo za kulturo pričela z rudarskimi dejavnostmi črpanja vode iz rudnikov, monitoringom, vzdrževanjem rovov in z dejavnostjo preprečevanja požarov in morebitnih nesreč v rudnikih«.

Po poročanju Dnevnika podpora prvaka Desusa Karla Erjavca ministrici ni najbolj trdna. Premier Cerar pričakuje, da bo Bizjak Mlakarjeva uresničeval vladne sklepe ali pa naj se z ministrstva poslovi. Z ministrstva so odgovorili, da to ne drži, saj »predsednik vlade nima navade postavljati ultimatov«