pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi burje rdeči alarm na Vipavskem?

Deli na:
Zaradi burje rdeči alarm na Vipavskem?

Previdno na cesti (fotografija je arhivska). - Foto: Bobo

Vremenoslovci pričakujejo, da se bodo v sredo na Vipavskem sunki burje okrepili do okoli 160 kilometrov na uro. Dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh je za STA povedal, da obstaja možnost, da bodo v sredo zaradi burje na Vipavskem razglasili rdeči alarm. A se bodo o tem dokončno odločili v sredo, je poudaril.

Trenutno na Vipavskem piha burja s sunki, močnimi do okoli 100 kilometrov na uro. Burja naj bi danes tekom dneva oslabela, zopet pa se bo začela krepiti v sredo zjutraj, je za STA povedal dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje Andrej Velkavrh.

Na morebitno večjo hitrost burje bo po Velkavrhovih besedah vplivala pozicija sredozemskega ciklona, ki se bo v sredo poglobil in se pomikal proti osrednji Italiji in Jadranu. Dodal je, da je od njegove natančne lege odvisno, kakšne bodo hitrosti burje. "Pri tem ne smemo prehitevati in dajati kakšne lažne alarme," je poudaril.
 
Pri tem je dodal, da v sredo na Vipavskem vremenoslovci pričakujejo sunke burje, močne do okoli 160 kilometrov na uro. Ponekod drugod na Primorskem pa bodo sunki dosegli hitrost tudi do okoli 100 kilometrov na uro.
 
Sicer bo v sredo večinoma oblačno vreme, sneg pa bo mogoče opaziti le ob morju. Temperature se bodo tako v sredo zjutraj gibale od minus deset do minus štiri, na primorskem bo okoli minus ena stopinja. Najvišje dnevne temperature bodo od minus pet do minus dve, na Primorskem pa od minus dve do dve stopinji. Sicer pa po besedah Velkavrha, vremenoslovci za zdaj ne napovedujejo večjih količin snega.
 
Kot je povedal, posebnih opozoril glede vremenskih pojavov vremenoslovci nimajo. Pri tem je Velkavrh za STA izpostavil, da ljudje na Vipavskem že vedo, kako se morajo obnašati v takih vremenskih razmerah.