nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaposleni: Telekomova TSmedia je slamnato podjetje!

Deli na:
Zaposleni: Telekomova TSmedia je slamnato podjetje!

Foto: TSmedia

Zaposleni v državni TSmedii so v posebnem pismu, ki so ga poslali medijem, s prstom pokazali na urednika Planeta Siol Uroša Urbasa (na sliki) in direktorico TSmedie Tino Česen.

Vse kaže, da bo Telekom v naslednjih mesecih družbo TSmedia prodal ali pa jo preprosto ugasnil in dobičkonosne dele prenesel k sebi. Pod udarom sta predvsem portal Planet Siol in 49-odstotni delež v družbi Antenna TV, ki oddaja program Planet TV.

Neuradne informacije, ki prihajajo iz TSmedie pravijo, da obstaja le še kot »slamnato podjetje«, ki izčrpava državni Telekom in prek katerega so se okoristili in se še okoriščajo »vplivni ljudje v naši državi«. Večina zaposlenih naj bi bila prepuščena samovolji vodilnih, nekateri visoko izobraženi imajo plače, ki so primerljive s plačami delavcev za tekočim trakom. Po drugi strani pa »izbranci«, ki s TSmedio sodelujejo kot honorarni sodelavci, prek svojih s. p.-jev na mesec prejemajo tudi po 7.000 evrov (brez DDV), to je plača, višja od direktorske.

Po besedah nekaterih zaposlenih tisti, ki so podjetje »z napačnimi poslovnimi odločitvami in sumljivimi posli« pripeljali v večmilijonske izgube, sploh ne odgovarjajo ali celo napredujejo. S prstom kažejo na prejšnjega direktorja Tomaža Pernovška, ki zdaj zaseda vodilno pozicijo na enem od strateških segmentov Telekoma.

 Novi biriči pa niso nič boljši. »Nad zaposlenimi se izvaja nevzdržen mobing s strani vodstva in direktorja področja programov in odgovornega urednika Siol.net Uroša Urbasa ter mučno čakanje na izročitev odpovedi. (…) Prepuščeni so nemilosti in krutemu čakanju na svojo usodo s strani nove direktorice TSmedie Tine Česen, o kateri je večina zaposlenih prvič slišala šele, ko je zasedla direktorsko mesto,« pravijo.

Dodajajo, da se izbrani, ki so tudi politično korektni, prezaposlujejo na varno na Telekom, drugi čakajo klavrno usodo. »To je zaposlenim jasen signal, da ni nikakršnega namena, da se firma reši,« še menijo zaposleni. Informacije, da se Telekom poslavlja od TSmedie, držijo, to pove tudi pismo Telekoma, v katerim je zaposlenim v TSmedii zagotovljeno, da jim bodo v naslednjih 12 mesecih zagotavljali zadostna finančna sredstva. Pismo je bilo poslano 22. marca, kaj bo po 22. marcu prihodnje leto, zaposleni lahko samo ugibajo.