voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

kek Ekipa24.si

Kek samozavestno: Marsikdo se je nasmehnil, ko je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: direktor Cegnar si je omislil luksuznega terenca, ga poškodoval in nato poslal piarovce utišat novinarko!

Deli na:
Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: direktor Cegnar si je omislil luksuznega terenca, ga poškodoval in nato poslal piarovce utišat novinarko!

Zakaj generalni direktor Pošte Marko Cegnar uradno ni prijavil poškodbe službenega vozila? - Foto: Pošta Slovenije

Kljub vedno slabšim razmeram v podjetju si je novi direktor Pošte Slovenije Marko Cegnar takoj po nastopu funkcije omislil luksuzno terensko vozilo znamke Volvo V90 B5D cross country AWD. Cena osnovnega modela je 54.990 evrov.

Volkswagen tiguan, ki ga je vozil prejšnji predsednik uprave, za novega namreč ni bil dovolj močan. Razlog za najem prestižnega avtomobila je po mnenju vodstva Pošte upravičen, saj mora direktor »nemoteno izvajati funkcije poslovodenja«, živi v Kranju in se mora voziti v Maribor in še kam.

A direktor Cegnar je pred nekaj tedni s tem prestižnim volvom imel manjšo prometno nesrečo oziroma nekam se je z avtom prislonil in na blatniku imenitnega  avtomobila povzročil nekaj prask, ki potrebujejo popravilo. Plačali ga bomo seveda davkoplačevalci, tako kot plačujemo tudi najem tega dragega avtomobila.

Tudi v računovodstvu na Pošti so osupli, ko plačujejo direktorjeve račune za gorivo. Enkrat toči dizel, drugič pa navadni bencin.

»Direktor poškodbe službenega vozila uradno ni prijavil,« pravi predstavnik za stike z javnostjo Pošte Slovenije Sandi Salkić, ko se zaradi te prometne nesreče, ki je ni bilo, dobiva na kavi. Na telefonu mi pokaže sliko poškodovanega vozila. Če bi jaz takšne prakse povzročila na svojem malem citroënu, bi me popravilo stalo nekaj sto evrov. Koliko stane popravilo blatnika na stokrat dražjem avtomobilu, ne vem. »Teh prask nismo popravljali, tako se je odločil direktor, ker gre za nepomembno malenkost,« trdi njihov predstavnik za medije, »zato iz tega nismo delali drame.«

Naslednji dan dobim tudi uradni odgovor s strani Pošte, Megi Jarc, druga predstavnica za stike z javnostjo, zanika poškodbo avtomobila: »Generalni direktor Marko Cegnar ni bil s službenim vozilom udeležen v nobeni prometni nesreči.« O praskah nič ne poroča. Niti o tem, v kakšnih okoliščinah so nastale. Morda pa je bil direktor okajen in zaradi tega ni prijavil poškodbo na službenem vozilu. Kdo bi vedel.

Tudi v računovodstvu na Pošti so osupli, ko plačujejo direktorjeve račune za gorivo. Enkrat toči dizel, drugič pa navadni bencin. O nenavadnem točenju goriva Megi Jarc zapiše tole: »Generalni direktor službeno kartico Pošte Slovenije uporablja izključno za točenja goriva v osebno službeno vozilo in v nadomestna vozila, če je službeno osebno vozilo morebiti na popravilu, pregledih, čiščenju in podobno.« Kolikokrat se je v zadnjem letu prestižni volvo pokvaril, da so morali najemati nadomestna vozila, tega pa ni povedala.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24