Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaporniku na Dobu v želodcu počili vrečki z mamili

Deli na:
Zaporniku na Dobu v želodcu počili vrečki z mamili

Foto: Primož Lavre

Pri 28-letnem zaporniku na Dobu, ki se je zgrudil in je potreboval zdravniško pomoč, so našli 16 vrečk z mamili, ki jih je tihotapil v želodcu.

Ker sta dve vrečki počili, se je zastrupil, a po pojasnilu generalnega direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jožeta Podržaja že okreva. Drogo je sicer dobil od obiskovalca.

V želodcu zapornika, ki v zaporu na Dobu na zaprtem oddelku prestaja 15-letno zaporno kazen, so našli kar 16 vrečk mamil, od katerih sta dve počili, je v sredo poročal POP TV. Zaradi akutne zastrupitve se je 28-letnik v sredo zgrudil in odpeljali so ga v bolnišnico.

Policija je drogo zasegla, šlo pa je za več kot sto gramov snovi v obliki tablet. Novomeška policija nadaljuje preiskavo in ugotavljanje okoliščin suma storitve kaznivega dejanja, povezanega s prepovedanimi drogami.


Generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj pa je po poročanju 24ur.com danes v izjavi za medije povedal, da se in se bo v zapore tihotapilo drogo. V zaporih je več oseb, odvisnih od drog - približno ena četrtina zaprtih - in temu primerna je tudi ponudba.

Zadnji primer se je zgodil na obiskih, in sicer na oddelku obiskov, ki je manj zavarovan. Tako je relativno enostavno prišlo do predaje droge med obiskovalcem in zapornikom. Ta je imel dovoljenje za tak obisk, saj ni bilo indicev, da je uživalec drog. V takšnih primerih so namreč zaporniki od obiskovalca ločeni s stekleno steno.

Po Podržajevih besedah so obiski sicer tudi najlažja pot drog v zapore. Poudaril je še, da pazniki nimajo pooblastil, da pregledajo tudi telesne odprtine, da bi tako lahko našli drogo. Dogodek jih je presenetil, saj doslej pri konkretnem zaporniku niso ugotovili odvisnosti in niso imeli informacij, da se ukvarja s preprodajo drog, je po poročanju portala še dejal Podržaj.

Pojasnil je še, da zapornik okreva. Hkrati je pohvalil zaposlene, da so hitro reagirali, saj bi lahko v nasprotnem primeru zapornik umrl.