Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenska milijonarja zamenjala vilo za pravo graščino pri Kamniku: luksuzni dom zdravstvenih dobaviteljev Frantar-Zabret (FOTO)

Deli na:
Slovenska milijonarja zamenjala vilo za pravo graščino pri Kamniku: luksuzni dom zdravstvenih dobaviteljev Frantar-Zabret (FOTO)

Novozgrajeno domovanje zakoncev Igorja Zabreta in Tanje Frantar Zabret pri Radomljah. - Foto: Primož Lavre

Zakonca Igor Zabret in Tanja Frantar Zabret sta se preselila v novo razkošno vilo v bližini Kamnika, njuno staro vilo pa je kupil podjetnik Gašper Dolinšek.

Pri Reporterju smo spremljali gradnjo ogromne razkošne vile zakoncev Igorja Zabreta in Tanje Frantar Zabret, znanih dobaviteljev v zdravstvu. Zakonca sta si nedaleč od golfskega igrišča Arboretum v bližini Kamnika omislila pravo graščino. Ob njej sta nakupila še parcele v skupni velikosti okoli 20 tisoč kvadratnih metrov. Gradnja je potekala precej hitro, kar ob količini denarja, ki se steka v njuno podjetje Medicoengineering, ni presenetljivo. Firma ni le dobavitelj medicinskega materiala, pač pa sodeluje tudi pri gradbenih projektih v zdravstvu in dobavah stvari za opremljanje novih pridobitev.

Nedavno smo pisali o spornih okoliščinah, v katerih so pridobili nekaj poslov pri investicijah v zdravstvu, odkar je ključno vlogo pri tem v okviru ministrstva za zdravje prevzel Aleš Šabeder. V letu 2021 je imela firma Medicoengineering 8,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, čisti dobiček pa je bil 712.161 evrov. V letu 2020 ga je bilo 687.569 evrov, bilančnega dobička pa je bilo že 1,8 milijona evrov.

Vrnimo se k njuni novi vili. Opazili smo, da sta se vanjo že preselila, kar izhaja tudi iz evidence v zemljiški knjigi, kjer je bil nedavno spremenjen njun naslov prebivališča. V svojo novo domovanje sta se preselila iz »stare« vile iz nekaj kilometrov oddaljenih Radomelj. Zanimiv je tudi podatek, kdo je kupil njuno staro vilo, ki ji prav tako ne gre odrekati razkošja (je pa vseeno neprimerljivo s sedanjim domovanjem).

Nova lastnika sta (vsak polovični) Gašper Dolinšek in Anja Velepec. Gašper Dolinšek je uspešni podjetnik, z bratom Miho Dolinškom sta lastnika podjetja Vallis MG, ki ima v lasti več poslovalnic Optika Vallis. Poleg tega sta snovalca uspešne spletne trgovine s kontaktnimi lečami moje-lece.si.

Podjetniška pot bratov Dolinšek izhaja iz 40-letne družinske dejavnosti. Ko sta šla starša v pokoj, sta prevzela posel in prispevala enak delež. Takrat se je optika imenovala Helena Dolinšek, s. p., nato pa so jo preimenovali v Optika Vallis. Družba Vallis MG posluje odlično. Lani sta brata dosegla 14 milijonov evrov prihodkov in dober milijon evrov čistega dobička. Leto pred tem je bilo prihodkov 11,3 milijona evrov, čistega dobička pa 457 tisoč evrov. Bilančni dobiček znaša že 1,66 milijona evrov.

Gašperjev brat Miha je za portal domzalec.si razložil, kako se mu je porodila ideja za spletno trgovino z lečami. Na spletu je naletel na oglas za spletno trgovino lecka.net, ki se je ukvarjala s prodajo kontaktnih leč. To ga je spodbudilo, da je leta 2009 zakupil domeno za spletno trgovino. Leta 2012 je ustanovil podjetje, poslovanje pa je vodil v domačem stanovanju. Še zdaj se spomni, da je imel kontaktne leče spravljene v omari za čevlje.

Prva stranka, ki ga je poklicala, ga je najprej vprašala, ali imajo leče v zalogi? Odgovoril je, da ji sporoči čez minuto, da vpraša skladiščnika, ki ga pa seveda ni bilo, saj je hotel stranki dati vtis večjega podjetja.