ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakaj je Slovenija sanjski cilj za Nemce: Focus sestavil lestvico 20 krajev in držav, ki jih je treba obiskati v 2020

Deli na:
Zakaj je Slovenija sanjski cilj za Nemce: Focus sestavil lestvico 20 krajev in držav, ki jih je treba obiskati v 2020

Alpe, Sredozemlje, (Panonska) nižina in Kras. Slovenije je Evropa v pomanjšanem formatu, pišejo v Focusu. - Foto: Profimedia

Nemški tednik Focus je sestavil lestvico 20 krajev in držav, ki jih je treba obiskati v letošnjem letu. Na lestvici je tudi Slovenija.

Na vrhu lestvice je avstrijsko mesto Salzburg. Sledi mu himalajska država Butan, ki je pravi kraj za sprostitev.

Na tretjem mestu je Danska, sledi japonsko velemesto Kjoto, s svojo arhitekturo, ki je mešanica modernizma in zgodovine.

Na petem mestu je bavarski Berchtesgaden z okolico, sledi Dubaj v Združenih arabskih emiratih. Klin nižje na lestvici je Gruzija. V gruzijski prestolnici Tbilisiju se boste počutili kot v Berlinu ali Parizu, naslednji dan pa lahko obiščete zasnežene vrhove Kavkaza ali pa puščave. Gruzija je država nasprotij, pišejo v nemške tedniku.

Na osmem mestu je Tegernsee na Bavarskem, sledi tretje največje hrvaško mesto Reka. Prvo deseterico sklene Kambodža.

Na enajstem mestu je grški Santorin, sledita Galway na Irskem in afriška država Ruanda, kjer lahko med drugim odidete na ogled goril v narodnem parku na severu države.

Na štirinajstem mestu je državica Andora v Pirenejih, sledita Toskana in brazilsko mesto Salvador, prestolnica zvezne države Bahia.

Na sedemnajstem mestu je otok ob vzhodni afriški obali Zanzibar. Za otokom v Indijskem oceanu se je na osemnajsto mesto uvrstila Slovenija.

Alpe, Sredozemlje, (Panonska) nižina in Kras. Slovenije je Evropa v pomanjšanem formatu, pišejo v Focusu. Zjutraj lahko plavate v morju, popoldne se vzpenjate po gorah, zvečer pa ležerno posedate v ljubljanskih kavarnah in preizkušate ponudbo vin in hrane.

Kot pravi Uschi Liebl, šefica piar agencij: »Slovenija ponuja na majhnem prostoru skupaj združene številne dopustniške možnosti.« V Slovenijo lahko iz Avstrije ali Nemčije turisti pripotujejo z vlakom, torej okoljevarstveno ozaveščeno.

Za Slovenijo so se uvrstili Zelenortski otoki, lestvico pa sklene Usedom ob Baltskem morju, ki leži v nemški zvezni deželi  Mecklenburg-Predpomorjansko.