stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zahteva za objavo popravka in odgovora na članek

Deli na:
Zahteva za objavo popravka in odgovora na članek

Foto: Bobo

Na podlagi 26. in 42. člena Zakona o medijih (ZMed-UPB1, Uradni list RS, št. 110/2006 z dne 26.10.2006) zahtevam objavo popravka in odgovora na članek z naslovom »Sramotno, Tanja Fajon v Evropskem parlamentu skušala zaščititi Vojislava Šešlja, objavljenega na spletni strani revije Reporter dne 5. aprila 2016.

Naslov članka je senzacionalističen in izraža povsem neresnično dejstvo, da naj bi novembra 2014 v Evropskem parlamentu želela ščititi Vojislava Šešlja, niti ne pojasni okoliščin in celovitih razlogov za moje ravnanje v zvezi z resolucijo.

Odkar sem nastopila svoj poslanski mandat, zagovarjam stališče, da se političnega parketa v EP ne sme zlorabljati za reševanje ali promocijo notranjepolitičnih interesov. To je resolucija o Šešlju, ki je na velik pritisk in izsiljevanje hrvaških kolegov nastala v času pred hrvaškimi parlamentarnimi volitvami, nedvomno bila. Tudi iz tega razloga ni običajno, da se v EP obravnava poimenske, personalizirane resolucije.  

Izključno iz teh razlogov sem bila proti obravnavanju in sprejemanju take resolucije – to je bil namreč pristanek na politično provokacijo, ki bi jo morali v EP spregledati, ne pa se nanjo odzvati. Številni poslanci in poznavalci družbenopolitičnih in etničnih razmer v regiji so tedaj opozorili, da je treba vse sile usmerjati v preseganje konfliktov, ki so pripeljali do krvavih balkanskih vojn, in združevati države na njihovi poti v EU prihodnost, ne pa povzročati novih trenj. Poleg tega smo obtoženemu Šešlju z obravnavo resolucije dali točno to, kar je želel – pozornost.

Pri svojem delu vedno opozarjam na hude posledice sovražnega govora, radikalizmov,  nacionalizmov in manipulacije. Vedno si bom prizadevala, da se obsodi vse, ki s konfliktnim obnašanjem rešujejo svoje politične cilje. To je Šešelj (ne glede na nedavno razsodbo Haaškega sodišč) nedvomno počel.

Nikoli nisem ščitila Šešlja in nikoli ne bom ščitila radikalnih idej, bom pa vedno ščitila vlogo Evropskega parlamenta – ta pa nikakor ni populistično podpihovanje strasti, temveč skrb za demokratično razpravo in razvoj take EU, ki ljudem omogoča življenje v miru in sožitju.   
Pri tem pripadnost politični skupini sploh ni pomembna.    

Tanja Fajon, evropska poslanka SD