Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

doncic slovenija dj 1 Ekipa24.si

Uh, kako je po nosu udarila Dončića! Slovenski ...

DSC_2227_01 Odkrito.si

Mlad slovenski raper doživel srčni infarkt ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zahteva za objavo popravka

Deli na:
Zahteva za objavo popravka

Prvi mož Finančne uprave Ivan Simič - Foto: Bobo

V članku z naslovom »Nezaslišano! Prvi mož finančne uprave Ivan Simič pred volitvami podprl aktualnega predsednika vlade, njegovo delo pa preiskuje računsko sodišče« je navedena naslednja neresnična informacija.

Avtor članka je namreč zapisal, da je decembra lani Računsko sodišče uvedlo revizijo učinkovitosti poslovanja FURS za leti 2020 in 2021 v delih, ki se nanašajo na izvajanje finančnih nadzorov, finančnih preiskav in izvršb. Poenostavljeno povedano, preiskujejo sume, da FURS dela finančne preiskave samo pri nasprotnikih sedanje oblasti, ne pa tudi pri njenih prijateljih.

Ta informacija nikakor ne drži, saj Računsko sodišče sploh še ni začelo izvajati postopka revizije. Izdalo je le Sklep o reviziji. To pomeni, da niti še ni izvedlo uvodnega razgovora s predstavniki Finančne uprave. Še več. Finančna uprava je sama pozvala Računsko sodišče, naj uvede revizijski postopek od nastanka Finančne uprave, to je od leta 2014 dalje. To se do danes žal ni zgodilo. Sicer pa Finančna uprava vse davčne zavezance obravnava enakopravno ne glede na njihovo politično ali drugačno pripadnost.

Zato nas še dodatno čudi navedba predsednika Računskega sodišča g. Tomaža Vesela v članku, ko je preiskavo (ki se ni začela izvajati) celo komentiral. Navaja, da je preiskava zelo obsežna, uvedli pa da so jo na podlagi številnih pobud, z njo želijo preveriti vse te nadzore in učinkovitost finančnih pregledov. Pričakuje, da bo preiskava kmalu zaključena: V članku g. Vesel še navaja: »Vse pa je odvisno od načina sodelovanja revidiranca, ki je zahtevno. Razumljivo pa je, da nisem pričakoval navdušenja z njegove strani.«

Tudi na Finančni upravi RS pričakujemo, da bo revizija kmalu zaključena, še prej pa se mora začeti izvajati.

Posnetek zaslona s spletne strani Računske sodišča, ki dokazuje, da se revizija še ni začela izvajati. Do sedaj je bil izdan le Sklep o reviziji.

mag. Ivan Simič,

generalni direktor FURS

Foto: posnetek zaslona - Faza revizije