kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zadnji dan vročine pred ohladitvijo; popoldne in zvečer neurja

Deli na:
Zadnji dan vročine pred ohladitvijo; popoldne in zvečer neurja

Foto: Profimedia

Danes bo sicer še sončno in vroče s temperaturami od 26 do 32 stopinj Celzija, vendar so popoldne in zvečer na severu in severovzhodu že možne močnejše nevihte. V petek zjutraj in dopoldne nas bo dosegla izrazita hladna fronta. Nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra bodo zajele vso Slovenjo, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso).

Krajevno lahko v šestih urah pade tudi več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter. Predvsem na obali pričakujejo močne sunke vetra severnih smeri, ki lahko dosežejo 70 do 100 kilometrov na uro. Popoldne se bo dogajanje umirilo.

Ob močnejših nalivih lahko danes popoldne in zvečer predvsem na severu, v drugem delu noči na petek in v petek dopoldne pa tudi v večjem delu države hitro in močno porastejo manjši vodotoki in hudourniki. Ponekod lahko pride do razlivanj. V petek čez dan se bo nadaljevalo povečevanje vodnatosti rek, posamezne reke se lahko razlijejo v manjšem obsegu, so opozorili na Arsu.

V petek bo sprva oblačno s padavinami, tudi krajevnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Na jugu so še možne nevihte. Popoldne bo dež od severa povsod ponehal, jasnilo se bo. Občutno se bo ohladilo, pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 15 do 21, ob morju do 23 stopinj.