Revija Reporter
Slovenija

Začenja se glavna obravnava zoper nekdanjega kino tajkuna Racmana

STA

30. maj. 2019 6:00

Deli na:

Sergej Racman

Bobo

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bo danes stekla glavna obravnava za nekdanjega lastnika Koloseja kinematografov Sergeja Racmana, ki ga obtožnica bremeni oškodovanja upnikov. Racman krivde na predobravnavnem naroku prejšnji mesec ni priznal.

Poleg Racmana je v tej zadevi kaznivega dejanja obtožen tudi direktor družbe SIP nepremičnine Davorin Vidmar in omenjena družba kot pravna oseba.

Racman je na predobravnavnem naroku aprila v zagovor dejal, da je bila kupnina za kompleks nedavno poravnana, a dejstvo, da je družba SIP nepremičnine nedavno poravnala kupnino za kompleks po besedah okrožne državne tožilke Renate Vodnjov ne spremeni okoliščin. Obtožnice tožilka na predobravnavnem naroku sicer še ni predstavila.

NLB naj bi po poročanju medijev Racmana in Vidmarja kazensko ovadila zaradi prodaje kompleksa kinodvoran v ljubljanskem BTC, ki so jih Kolosej kinematografi prodali družbi SIP nepremičnine in s tem preprečili, da bi nepremičnino prodala banka, ki je imela s kompleksom zavarovanih več kot 12 milijonov evrov terjatev do Koloseja. Racman naj bi družbi stavbo izročil brez nadomestila ali odškodnine za uporabo objekta do plačila kupnine ter brez soglasja hipotekarnih upnikov.