Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Slovenija

Za poslovnežem s prestižnim belim maseratijem, ki bi bil rad nadzornik Telekoma, se iz preteklosti vlečejo sumljivi posli

Deli na:
Za poslovnežem s prestižnim belim maseratijem, ki bi bil rad nadzornik Telekoma, se iz preteklosti vlečejo sumljivi posli

Foto: Jaka Koren, Primož Lavre - Andrej Vizjak in njegov bel maserati pred stavbo Telekoma Slovenije

Poslovnež Andrej Vizjak, ki se je prejšnji teden s prestižnim belim maseratijem pripeljal do stavbe uprave Telekoma, je še vedno v igri za položaj člana nadzornega sveta te večinsko državne družbe.

Če mu uspe, naj bi bila med drugim njegova naloga sodelovanje pri imenovanju Mateja Potokarja, nekdanje vodje slovenskega dela Microsofta, na položaj predsednika uprave. S tega mesta se je moral pred nekaj meseci posloviti razvpiti Rudolf Skobe. Posle v njegovem času preiskuje NPU.

Toda poznavalci se še spomnijo tudi afere kandidata za nadzornika – Andreja Vizjaka. O tem je pred leti podrobneje pisal Dnevnik. Danes je Vizjak lastnik firme AV Consulting za poslovno svetovanje v Dubaju, pred leti pa je bil med drugim v vodstvu revizijske mednarodne hiše PWC. Kot je leta 2013 poročal Dnevnik, PWC svetuje številnih slovenskim firmam.

Konec leta 2012 je Tuš Holdingu zaračunala za sto tisoč evrov storitev, za katere ni jasno, ali jih je sploh opravila. Pomemben del tega denarja, formalno za poslovno svetovanje, naj bi končal na računih dveh podjetij na Hrvaškem in v davčni oazi Belize. Plačila je na strani PWC koordiniral Vizjak, ta zadeva pa je odnesla direktorja Tuša Holdinga Matjaža Zadravca.

Ob svetovanju za Tuš Holding je PWC uporabil podizvajalca – hrvaško družbo Apriori Communications. Svetovalni dan hrvaškega podjetja je stal tisoč evrov (skupaj sto tisoč za sto dni), ni pa jasno, zakaj so majhno hrvaško firmo sploh potrebovali, saj je PWC globalna korporacija. Hrvatje so našli še svojega podizvajalca v srednjeameriški državi Belize. Firma Braun & Getty je bila le poštni nabiralnik. Tudi tam naj bi končal zajeten del denarja. 

Loading...