peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Slovenija

Za poslovnežem s prestižnim belim maseratijem, ki bi bil rad nadzornik Telekoma, se iz preteklosti vlečejo sumljivi posli

Deli na:
Za poslovnežem s prestižnim belim maseratijem, ki bi bil rad nadzornik Telekoma, se iz preteklosti vlečejo sumljivi posli

Andrej Vizjak in njegov bel maserati pred stavbo Telekoma Slovenije - Foto: Jaka Koren, Primož Lavre

Poslovnež Andrej Vizjak, ki se je prejšnji teden s prestižnim belim maseratijem pripeljal do stavbe uprave Telekoma, je še vedno v igri za položaj člana nadzornega sveta te večinsko državne družbe.

Če mu uspe, naj bi bila med drugim njegova naloga sodelovanje pri imenovanju Mateja Potokarja, nekdanje vodje slovenskega dela Microsofta, na položaj predsednika uprave. S tega mesta se je moral pred nekaj meseci posloviti razvpiti Rudolf Skobe. Posle v njegovem času preiskuje NPU.

Toda poznavalci se še spomnijo tudi afere kandidata za nadzornika – Andreja Vizjaka. O tem je pred leti podrobneje pisal Dnevnik. Danes je Vizjak lastnik firme AV Consulting za poslovno svetovanje v Dubaju, pred leti pa je bil med drugim v vodstvu revizijske mednarodne hiše PWC. Kot je leta 2013 poročal Dnevnik, PWC svetuje številnih slovenskim firmam.

Konec leta 2012 je Tuš Holdingu zaračunala za sto tisoč evrov storitev, za katere ni jasno, ali jih je sploh opravila. Pomemben del tega denarja, formalno za poslovno svetovanje, naj bi končal na računih dveh podjetij na Hrvaškem in v davčni oazi Belize. Plačila je na strani PWC koordiniral Vizjak, ta zadeva pa je odnesla direktorja Tuša Holdinga Matjaža Zadravca.

Ob svetovanju za Tuš Holding je PWC uporabil podizvajalca – hrvaško družbo Apriori Communications. Svetovalni dan hrvaškega podjetja je stal tisoč evrov (skupaj sto tisoč za sto dni), ni pa jasno, zakaj so majhno hrvaško firmo sploh potrebovali, saj je PWC globalna korporacija. Hrvatje so našli še svojega podizvajalca v srednjeameriški državi Belize. Firma Braun & Getty je bila le poštni nabiralnik. Tudi tam naj bi končal zajeten del denarja. 

loading...
Loading...