nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za nami pogorišče

Deli na:

Ne recesija, največjo krivdo, da bo do konca leta ostalo na cesti 700 delavcev črnomaljskega Secopa (nekdanjega Danfossa), nosi sedanja vlada, še posebno premier Borut Pahor. Pa naj se še tako trka po prsih, vsak dan sklicuje tiskovne konference in na njih blebeta, da on že ni barbika in da dela tisto, kar je prav, ne kar je všečno. (In pika!) Secop seli proizvodnjo na Slovaško in meče Belokranjce na cesto prav zaradi Boruta Pahorja, ker v času krize ni davčno razbremenil podjetij, kot so storili na Slovaškem.

Ne recesija, največjo krivdo, da bo do konca leta ostalo na cesti 700 delavcev črnomaljskega Secopa (nekdanjega Danfossa), nosi sedanja vlada, še posebno premier Borut Pahor. Pa naj se še tako trka po prsih, vsak dan sklicuje tiskovne konference in na njih blebeta, da on že ni barbika in da dela tisto, kar je prav, ne kar je všečno. (In pika!) Secop seli proizvodnjo na Slovaško in meče Belokranjce na cesto prav zaradi Boruta Pahorja, ker v času krize ni davčno razbremenil podjetij, kot so storili na Slovaškem.

Japonsko je opustošil cunami, Slovenijo pa Pahorjeva vlada. Hujša naravna nesreča se nam v teh težkih recesijskih časih res ne bi mogla zgoditi. Pahor je z nespametno politiko samo še poglobil posledice gospodarske krize. Po dveh letih in pol pustošenja njegove posadke po Sloveniji imamo rekordno število brezposelnih, rekordno število stečajev podjetij in rekorden dolg državnega proračuna. Zaradi pregrešno drage države so davčne obremenitve tako za fizične kot pravne osebe še vedno med najvišjimi na svetu, Slovenija ostaja sovražno okolje za tuje investicije, največji gospodarski sistemi so še naprej v (ne)posredni državni lasti, na vrhu državne kapitalske hobotnice, katere lovke so iz leta v leto samo še daljše, pa sedi Borut Pahor. In brezglavo meče naš davkoplačevalski denar v vrečo brez dna – Novo ljubljansko banko (243,3 milijona evrov za zadnjo dokapitalizacijo).
Pahor je dokaj hitro po prihodu v vladno palačo izgubil stik z realnostjo. Ko je vse več ljudi odvisnih od socialne pomoči, se Pahor obnaša, kot da bi živel na drugem planetu, v pravljični Indiji Koromandiji. V njegovem kabinetu nameravajo letos porabiti 2,1 milijona evrov našega davkoplačevalskega denarja, kar je 11,6 odstotka več kot lani. Recesija gor ali dol, Pahor bo živel na visoki nogi in brez sramu na naš davkoplačevalski račun porabljal še več! Sklical bo še eno tiskovno konferenco in v stilu Marie Antoinette Slovencem zabrusil, da če nimajo za kruh, naj jedo pa potico!
Pahorja in njegovo posadko je na srečo spregledala že večina Slovencev, a do naslednjih volitev je še dobro leto. Časa in možnosti, da za sabo pustijo popolno pogorišče, je tako še kar precej. Politike na oblasti druži samo še ideološka navlaka iz polpretekle zgodovine. S Titovo ceste, Tomažem Ertlom in komandantom Francem Rozmanom Stanetom poskušajo prikriti svojo opravilno nesposobnost in nečedne posle, po katerih se (para)državni denar pretaka v zasebne žepe.  
Koalicijske partnerju v strahu pred izgubo oblasti druži le še njihov skupni sovražnik Janez Janša. Vedo namreč, da se lahko na položajih obdržijo le, če s političnega zemljevida za vedno izbrišejo vodjo opozicije. Katarina Kresal se tako prav obsedeno ukvarja samo še z Janšo in na ta način v volilnem telesu Golobičevi Zares pobira skrajne levičarje slovenskega tipa. Če bi bila Kresalova prava liberalka in se ne bi samo pretvarjala, bi v teh težkih časih, ko je njena stranka na oblasti in ima to možnost, naredila kaj konkretnega na davčnem področju, da bi podjetja lažje zadihala in da bi poslovno okolje postalo prijaznejše za tuje investitorje.
Tako pa se tudi predsednica LDS raje ukvarja s politično-propagandnem razčiščevanje trgovine z orožjem, njen svetovalec Matija Sevšek pa v vlogi kurirčka izbranim novinarjem režimskih medijev dostavlja dokumente. Politično razčiščevanje orožarskih zgodb, domnevno v imenu resnice, češ da je tem stvarem treba priti do dna in da je za to prav zdaj pred 20. obletnico osamosvojitve pravi čas (da bi se v najlepši luči najbrž še bolj zasvetila podoba Milana Kučana v novem dokumentarnem filmu, ki ga pripravlja Mojca Pašek Šetinc), Slovenije gotovo ne potegnilo iz krize. Tudi razdrtje pogodbe za nakup patrij ne. Ta tema pomeni nekakšen vrhunec nove politike do vratu potopljene stranke Zares Gregorja Golobiča, ki podobno kot SD in LDS ne naredi prav nič za znižanje davčnega bremena in bolj poceni državo.
Če bi iz političnih razlogov prišlo do razdrtja pogodbe za nakup patrij, bi lahko namesto 270 milijonov evrov, tako opozarja celo obrambna ministrica Ljubica Jelušič, na koncu morali plačati kar za milijardo evrov raznih odškodnin. Seveda tega ne bodo krili Pahor, Kresalova in Golobič iz lastnega žepa, ampak bodo na koncu tudi ta astronomski strošek prevalili na hrbet vseh davkoplačevalcev.